back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Κίνα ο Κ. Μπακογιάννης: Τουρισμός, τεχνολογία, παιδεία και πολιτισμός στην ατζέντα των επαφών του

Διαβάστε επίσης

Τουρισμός, τεχνολογία, παιδεία και πολιτισμός ήταν στο επίκεντρο της των επαφών που είχε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην Σαγκάη, στην οποία βρέθηκε για την διεθνή έκθεση China International Import Expo 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ο κ. Μπακογιάννης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping, με τον δήμαρχο της Σαγκάης Ying Yong και τοπικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ ήταν ομιλητής στο φόρουμ συνεργασίας για τις αδελφοποιημένες με τη Σαγκάη πόλεις, μεταξύ των οποίων είναι και η Αθήνα.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση του με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται τόσο στην Σαγκάη όσο και σε άλλες πόλεις της Κίνας, οι οποίοι του παρουσίασαν αναλυτικά τους τομείς στους οποίους έχουν αναπτύξει τις επιχειρήσεις τους με μεγάλη επιτυχία.

Επίσης, πολύ σημαντική ήταν και η επίσκεψή του στο Shanghai International Studies University όπου συναντήθηκε με τον πρύτανη και με φοιτητές του Τμήματος Νέων Ελληνικών Σπουδών που είναι το πρώτο που ιδρύθηκε σε Πανεπιστήμιο της Κίνας και συγκεντρώνει την προτίμηση πολλών φοιτητών. Συμφωνήθηκε μάλιστα να υπάρξει συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου που ήδη συνεργάζεται με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα