back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

37ος Μαραθώνιος Αθήνας – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας, τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, το αθλητικό δρώμενο που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας.

Κ. Μπακογιάννης: Το μήνυμα του Μαραθώνιου ξεκινά από την Αθήνα και φτάνει σε κάθε γωνιά του πλανήτη

«Ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί διαχρονικά ένα κορυφαίο σύμβολο πολιτισμού, ευγενούς άμιλλας και ισχυρής θέλησης», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. «Δίνει το σύνθημα γι’ αυτό που επιδιώκει ο καθένας μας ξεχωριστά, αλλά και γι’ αυτό που θέλουμε όλοι μαζί. Να κοιτάμε μόνο μπροστά, να βάζουμε στόχους, να ονειρευόμαστε, να δημιουργούμε, αλλά και να έχουμε αντοχές», υπογράμμισε.

«Είναι μήνυμα που ακούγεται σε όλο τον κόσμο και φτάνει σε κάθε γωνιά αυτού του πλανήτη. Μήνυμα που ξεκινά από την Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

Καινούριο μετάλλιο

Από φέτος ένα καινούριο μετάλλιο θα υποδέχεται στον τερματισμό τους χιλιάδες δρομείς. Το νέο μετάλλιο, δημιούργησαν οι εικαστικοί Αλέκος Φασιανός, Κώστας Βαρώτσος και Σπύρος Κίζης. Στη μία όψη του απεικονίζεται το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και στην άλλη φιλοξενούνται κάθε χρονιά γεγονότα-ορόσημα της γέννησης και της εξέλιξης του Μαραθωνίου.

Φέτος για πρώτη χρόνια ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων πραγματοποιείται μια ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου τις ώρες 17.00-19.00 με εκκίνηση τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και διαδρομή μέσω των: Λ. Βασ. Αμαλίας, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), Χαρ. Τρικούπη, Ακαδημίας, Λ. Βασ. Σοφίας, Φειδιππίδου, Λ. Μεσογείων, αναστροφή Λ. Μεσογείων (πρώην Σχολές Αξ/κών ΕΛ.ΑΣ.), Λ. Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, Λ. Μεσογείων, Λ. Βασ. Σοφίας, Ηρ. Αττικού και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Την ίδια ημέρα και τις ώρες 08.00-10.00, διεξάγεται ο Αγώνας Δρόμου 5 χιλιομέτρων με εκκίνηση από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο, ακολουθώντας τη διαδρομή: Λ. Βασ. Αμαλίας, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), Ρήγα Φεραίου, Ακαδημίας, Λ. Βασ. Σοφίας , αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ), Λ. Βασ. Σοφίας , Ηρ. Αττικού και Παναθηναϊκό Στάδιο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θέτει σε ισχύ η Τροχαία για τη διευκόλυνση των χιλιάδων δρομέων- από όλον τον κόσμο- που αναμένεται να κατακλύσουν το λεκανοπέδιο. Σε ετοιμότητα και το ΕΚΑΒ για την κάλυψη του 37ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας.

Ο ρυθμός του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου

Οι μουσικές δράσεις είναι πολλές και ξεκινούν από τον Τύμβο του Μαραθώνα και τη Νέα Μάκρη έως το Πικέρμι, την Παλλήνη, το Γέρακα, συνεχίζουν στην Αγία Παρασκευή και τη γέφυρα της Κατεχάκη, με ανάλογο κλίμα γιορτής να δημιουργείται και στο κέντρο της Αθήνας.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα