back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συναγερμός στον αερολιμένα Αθηνών – Αναγκαστιική προσγείωση αιγυπτιακού αεροσκάφους

Διαβάστε επίσης

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών γύρω στις 10 το πρωί της Παρασκευή; στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το αιγυπτιακό cargo αεροσκάφος τύπου A332 ενώ βρισκόταν στην περιοχή της Χίου, το πλήρωμά του αντιλήφθηκε ότι το πιλοτήριο είχε γεμίσει καπνούς.

Σε κατάσταση συναγερμού έθεσε την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τις ένοπλες δυνάμεις και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αιγυπτιακό αεροσκάφος που εξέπεμψε SOS ενώ πετούσε μέσα στο FIR Αθηνών και υποχρεώθηκε σε προσγείωση ανάγκης στο αεροδρόμιο Αθηνών. Σε ετοιμότητα τέθηκαν αμέσως ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης από τη διοίκηση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού και δόθηκε εντολή σε δύο μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας να είναι σε κατάσταση συναγερμού.

Με οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το πλήρωμα του αιγυπτιακού A332 κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου έκανε προσγείωση ανάγκης. Κατά πληροφορίες, το αεροπλάνο φαίνεται να εκτελούσε πτήση από την Αίγυπτο, με προορισμό τη Γερμανία.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα