back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο τα καταστήματα εστίασης να λειτουργήσουν από το Σάββατο 23 Μαΐου και όχι δύο ημέρες αργότερα -την Δευτέρα 25 Μαΐου- όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84.

Τη δημιουργία ενός «Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ» ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας προτείνουν από κοινού Γερμανία και Γαλλία, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Το μήνυμα πως η ελεύθερη κυκλοφορία και μετακίνηση αποτελεί θεμελιώδες τμήμα του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, στέλνουν οι υπουργοί Εξωτερικών 11 κρατών-μελών της ΕΕ με κοινή τους διακήρυξη. Τονίζουν ότι στόχος τους είναι να αποκαταστήσουν την ελεύθερη μετακίνηση όλων των πολιτών, με βάση τις αρχές της αναλογικότητας και της μη διάκρισης. Ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι «εν μέσω της τρέχουσας πανδημίας του κορονοϊού, η Ευρώπη πρέπει να διασφαλίσει κάτι περισσότερο από αυτό: την ελευθερία ασφαλούς μετακίνησης εντός της ΕΕ».

Τον κίνδυνο η υγειονομική κρίση να επιδεινώσει την κατάσταση στην αγορά εργασίας με ραγδαία αύξηση της ανεργίας, που θα πλήξει κυρίως τους νέους ανθρώπους, που την τελευταία δεκαετία βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη της αποκαλούμενης «χαμένης γενιάς» από άποψη εργασιακών δικαιωμάτων και οικονομικής προοπτικής, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια συζήτησης που είχε με νεολαίους στον προσυνεδριακό ιστότοπο isyriza.

Μόλις δύο είναι τα νέα κρούσματα από τον κορονοϊό στη χώρα μας. Στους 165 ανέρχονται οι νεκροί. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.836. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 24 ασθενείς, ενώ από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν εξέλθει 90 ασθενείς.

Ένα πολύ μεγάλο έργο που αλλάζει όψη στις γειτονιές της Αθήνας και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, βάζει μπροστά πολύ σύντομα ο Δήμος Αθηναίων. Πρόκειται για την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων πεζοδρομίων, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην ολιστική βελτίωση των υποδομών της πόλης μας, συνολικού κόστους 24 εκατομμυρίων ευρώ.

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τα διεθνή ΜΜΕ το σημερινό «άνοιγμα» των αρχαιολογικών χώρων και κυρίως της Ακρόπολης, σχολιάζοντας πως μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, «η Αθήνα παίρνει προφυλάξεις για να δεχθεί τουρίστες με ασφάλεια».

Και ο καιρός,

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα – Θερμοκρασία από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα