back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Να παραμείνει «ζωντανή» η Στοά Εμπόρων

Διαβάστε επίσης

Την παράταση του προγράμματος και την παραμονή τους, στην Στοά Εμπόρων, ζητούν οι επιχειρηματίες, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων για την αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας «Πόλη στο Τετράγωνο». Το πρόγραμμα λήγει τον Δεκέμβριο του 2019 και οι επιχειρηματίες θα ήθελαν να συνομιλήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους τόσο στον δήμο όσο και στον ΕΦΚΑ, όπου ανήκουν τα καταστήματα της Στοάς Εμπόρων.

ΠΟΛΗ²

Να υπενθυμίσουμε ότι με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και παραχώρηση των χώρων από τον ΕΦΚΑ, η Στοά Εμπόρων ζωντάνεψε, με τη λειτουργία οκτώ νέων καταστημάτων από κοινωνικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των δράσεων αστικής αναζωογόνησης του προγράμματος ΠΟΛΗ² του Δήμου Αθηναίων. Ο δήμος καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα των καταστημάτων μέχρι τη λήξη του προγράμματος, τον Δεκέμβριο του 2019.

Το αίτημα

«Ήταν ένα καλό πρόγραμμα τόσο για εμάς όσο και για την Στοά, η οποία  ξαναζωντάνεψε μετά από χρόνια εγκατάλειψης» λέει στον Αθήνα 9.84 η Αριάδνη Μαργαρίτη σχεδιάστρια κοσμημάτων από την ΚοινΣεπ One Tool Three, με αντικείμενο τα χειροποίητα κοσμήματα. «Ένα χρόνο τώρα βλέπουμε την θετική ανταπόκριση των περαστικών, τους παλιούς μαγαζάτορες που περνάνε και μας λένε πόσο χαίρονται που ξαναφωτίστηκε η Στοά. Θέλουμε να παραμείνουμε, θέλουμε να ξέρουμε τι σχεδιάζει ο δήμος Αθηναίων για το μέλλον και θα καταθέσουμε και εμείς τις προτάσεις μας για την συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων μας, μετά το πέρας του προγράμματος».

«Το πρόγραμμα αναζωογόνησης της Στοάς Εμπόρων έδωσε μια ώθηση στο να προωθήσουμε την δουλειά μας και να μας γνωρίσει ο κόσμος» συμπληρώνει ο Κωνσταντίνος Τούσιας από την «PRAMA» που ασχολείται με το βιομηχανικό σχεδιασμό και την κατασκευή αντικειμένων, χρηστικών και μη, σύγχρονης αισθητικής. «Θα ήταν πολύ θετικό για εμάς αλλά και γενικότερα για την περιοχή να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα καταστήματα. Θα θέλαμε να ξέρουμε ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση του προγράμματος. Θεωρούμε ότι έχουν γίνει πολύ θετικά βήματα ωστόσο αυτά τα προγράμματα θέλουν τον χρόνο τους για να αναδειχθούν τα αποτελέσματα του, η επιτυχία τους ή προς ποια κατεύθυνση πηγαίνουν. Θα θέλαμε έναν διάλογο με την δημοτική Αρχή. Να τους πούμε τις σκέψεις μας πως θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε και να μας πουν τις προθέσεις τους. Είναι κρίμα, πάντως, όλο αυτό που έγινε ένα χρόνο τώρα να πάει χαμένο. Να μη είναι ένα πυροτέχνημα αυτό το εγχείρημα και καταλήξουμε στην αρχική κατάσταση που ήταν η εγκατάλειψη της Στοάς».

«Η παρουσία μας εδώ ωφέλησε πολύ και τη δημιουργικότητα της ομάδας μας και την πορεία της εταιρείας» σημειώνει η Λαμπρινή Καρούσου από την Κοινωνική επιχείρηση CooCoo creations, ένα εργαστήριο κατασκευής αντικείμενων και κοσμημάτων από πηλό και πορσελάνη. «Εξελιχθήκαμε, είχαμε νέες ιδέες και κέφι. Θεωρούμε αναγκαία τη συνέχιση αυτού που έγινε στη Στοά όλους αυτούς τους μήνες Το πρόγραμμα ήταν μια πολύ καλή πρωτοβουλία αλλά βάλαμε και εμείς γερή πλάτη» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Καρούσου. «Θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε εδώ. Ελπίζουμε να υπάρχει η βούληση και από τους αρμόδιους φορείς και είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε και εμείς οικονομικά».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα