back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Νέα έφοδος ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις Τράπεζες

Διαβάστε επίσης

Νέα έφοδο πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες αλλά και στο δίκτυο πληρωμών Cardlink.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές έφτασαν στα κτήρια που στεγάζονται οι διευθύνσεις που διαχειρίζονται το δίκτυο των ATM και των καρτών και ο έλεγχος ξεκίνησε άμεσα και αυτή τη φορά από το γραφεία των στελεχών που είναι αρμόδια για την λιανική τραπεζική.

Χθες πραγματοποιήθηκε μία ακόμη ελεγκτική έφοδος στα κεντρικά γραφεία τεσσάρων συστημικών τραπεζών από κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού και πιθανότερο αντικείμενο της έρευνας φαίνεται να είναι οι πιθανές κοινές πρακτικές στις τραπεζικές χρεώσεις.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Η έφοδος έγινε μετά από καταγγελίες

Με ανακοίνωση που εξέδωσε  η Επιτροπή Ανταγωνισμού σημειώνεται πως η έφοδος στις τράπεζες έγινε μετά από σχετικές καταγγελίες, ενώ σημειώνεται πως οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι είναι ένα προκαταρκτικό βήμα σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών. Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σέβεται πλήρως τα δικαιώματα άμυνας, ιδίως το δικαίωμα ακρόασης των ελεγχόμενων επιχειρήσεων.

Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο δεν έχει καμία εμπλοκή στην έφοδο και σημείωσε ότι υπήρχαν καταγγελίες περί εναρμονισμένων πρακτικών των τραπεζών.

«Συνεπώς, δεν πρόκειται για πολιτική εμπλοκή αλλά για θεσμική λειτουργία του κράτους, όπως άλλωστε έχει ξαναγίνει στο παρελθόν και σε άλλους κλάδους, για παράδειγμα το 2012 στους κατασκευαστές. Ενδεχομένως, κάποιους να ξενίζει και σε κάποιους άλλους να αρέσει. Εφ’ όσον το κοινό αίσθημα, όπως εκφράζεται και από τις καταγγελίες πολιτών στο Υπουργείο Ανάπτυξης, τα μέσα ενημέρωσης και προφανώς και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι ότι υπάρχουν εναρμονισμένες πρακτικές, η Επιτροπή Ανταγωνισμού εντέλλεται από το Σύνταγμα να το διερευνήσει. ‘Αρα, εφ’ όσον η έρευνα έγινε στα πλαίσια του Νόμου, καλώς η Επιτροπή έκανε την δουλειά της. Δεν είναι δουλειά του υπουργού να κρίνει αν, πότε και πού θα κάνουν έφοδο», πρόσθεσε.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα