back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παράνομες περικοπές μισθών καταγγέλλουν οι «Ενωμένοι Εργαζόμενοι»

Διαβάστε επίσης

Tην παράνομη περικοπή μισθών κατά τουλάχιστον 140 ευρώ τον χρόνο, ακόμη και σε περιπτώσεις μερικής απασχόλησης, εξαιτίας της μετακύλισης του κόστους των αυξημένων τραπεζικών προμηθειών στη μισθοδοσία από τους εργοδότες στου εργαζόμενους, καταγγέλλουν οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» ιδιωτικού τομέα.

Όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές, αρκετές επιχειρήσεις, προκειμένου να αποποιηθούν υποχρεώσεις δικής τους επιβάρυνσης κατά την εξόφληση της μισθοδοσίας με τραπεζικό έμβασμα, επιλέγουν, μέσω e-banking, η χρέωση της προμήθειας να γίνεται στον εργαζόμενο.

Οι “ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ” , υπενθυμίζουν ότι αυτή η ενέργεια είναι παράνομη και καταχρηστική, διότι αφενός πρόκειται περί μερικής και όχι ολοσχερούς εξόφλησης της μισθοδοσίας, αφετέρου, μια τέτοια επιβάρυνση, δεν τυγχάνει της έγκρισης του εργαζόμενου, ούτε βεβαίως θα μπορούσε να τύχει αποδοχής μια τέτοια εργοδοτική επιβολή.

Με αυτά τα δεδομένα, ζητούν την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Οι επιχειρήσεις, με βάση το νόμο, είναι υποχρεωμένες να καταβάλλουν τη μισθοδοσία με: α) Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του μισθωτού, έστω και αν υπάρχουν περισσότεροι συνδικαιούχοι, είτε με μετρητά στο ταμείο της τράπεζας του δικαιούχου εργαζόμενου, είτε με μεταφορά μεταξύ λογαριασμών (έμβασμα), Β) Χρήση ταχυδρομικής επιταγής – ταχυπληρωμής ή η κατάθεση σε λογαριασμό πληρωμών των Ελληνικών Ταχυδρομείων, γ) Χρήση τραπεζικής επιταγής, δ) Έκδοση επιταγής σε διαταγή του μισθωτού, η οποία έτσι κι αλλιώς κατατίθεται σε τράπεζα.

Συνεπώς, οι εργοδότες έχουν περισσότερες από μια εναλλακτικές και ανέξοδες ή λιγότερο ανέξοδες επιλογές εξόφλησης της μισθοδοσίας.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα