back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Β. Διγαλάκης: «Η λειτουργία των 38 τμημάτων αναστέλλεται και δεν ματαιώνεται»

Διαβάστε επίσης

«Δεν έγινε η διαδικασία αξιολόγησης των 38 τμημάτων, που προέβλεπε ο νόμος Γαβρόγλου, και για αυτό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας τους» επισήμανε ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής στον Αθήνα 9.84 και τον Άρη Τόλιο. Έσπευσε να ξεκαθαρίσει δε ότι η λειτουργία των εν λόγω τμημάτων «αναστέλλεται και δεν ματαιώνεται».

«Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να εκπονήσει μελέτες σκοπιμότητας, βιωσιμότητας, ύπαρξης και επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων» σχολίασε ο κ. Διγαλάκης, και εξαπέλυσε βέλη κατά του τέως υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, κατηγορώντας τον ότι επί των ημερών του «παραγκωνίστηκε και αποδυναμώθηκε ο ρόλος της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση» (ΑΔΙΠ). Ο υφυπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο προχωρά στην αναβάθμιση της ΑΔΙΠ, η οποία θα έχει εισηγητικό και στρατηγικό ρόλο στον επανασχεδιασμό του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για την έκρυθμη κατάσταση και τα συνεχή κρούσματα παραβατικότητας που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Διγαλάκης τόνισε ότι συμμερίζεται την απόφαση της Συγκλήτου, ενώ υπογράμμισε ότι εντοπίζει «βελτιώσεις στα υπόλοιπα ΑΕΙ», γεγονός που ο ίδιος αποδίδει στο νόμο για την κατάργηση του ακαδημαϊκου ασύλου. Αναφερόμενος τέλος στα σενάρια για τις ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου των φοιτητών στα ιδρύματα, ο υφυπουργός Παιδείας, ξεκαθάρισε ότι «τα πανεπιστήμια έχουν αυτοδιοίκητο και αυτά θα αποφασίσουν», υπονοώντας ότι δεν θα υπάρξει οδηγία από το υπουργείο.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα