back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συλλήψεις της αντιτρομοκρατικής στην Αττική – Βρέθηκαν καλάσνικοφ και εκρηκτικά

Διαβάστε επίσης

Τρεις συλλήψεις και 15 προσαγωγές σε μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα και εκρηκτικά. – Συγχαρητήρια από τον Πρωθυπουργό

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πραγματοποιηθεί δεκατρείς κατ οίκον έρευνες όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 καλάσνικοφ, 1 υποπολυβόλο, 2 πιστόλια, 3 χειροβομβίδες, δακρυγόνα, ποσότητα εκρηκτικών και πυροκροτητές.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο άντρες 41 και 45 χρονών και μια γυναίκα 39 χρονών, ενώ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος 46χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών και παράβαση του νόμου περί κατοχής όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 41χρονος είχε συλληφθεί και πάλι το 2010 κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός αγώνας», αλλά αποφυλακίστηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 2018 με τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου.

Η έρευνα για την εμπλοκή και άλλων ατόμων από την αστυνομία συνεχίζεται.

 

O πρωθυπουργός

Την αντιτρομοκρατική συνεχάρη ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας την παρακάτω δήλωση:

Θέλω να συγχαρώ την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πολύ μεγάλη επιτυχία. Να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή μου ότι θα τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με το πρόβλημα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας

Νεκτάριος Ανδριόπουλος – Αποσ. Χονδρόπουλος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα