back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

O ΠΑΟ 3-2 την ΑΕΚ, από 0-2!

Διαβάστε επίσης

 

Ο Παναθηναϊκός έκανε τεράστια ανατροπή επικρατώντας της ΑΕΚ με 3-2 ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 0-2.

Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά αθηναϊκά ντέρμπι του αιώνα, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 την ΑΕΚ, παρότι βρισκόταν πίσω στο σκορ 2-0 μέχρι το μέσον του β΄ ημιχρόνου από γκολ των Μπακάκη (18΄), Ολιβέιρα (36΄).

Οι Μακέντα (67΄), Περέα (70΄) έφεραν το ματς στα ίσια και ο Δημήτρης Κολοβέτσιος στο 88΄ έγραψε το τελικό 3-2, με το οποίο οι «πράσινοι» ανέβηκαν στην 8η θέση της Super League μετά από δέκα αγωνιστικές. H ΑΕΚ είχε βρει τη… μαγική συνταγή στο πρώτο ημίχρονο. Όλες οι επικίνδυνες επιθέσεις της δημιουργήθηκαν από δεξιά, με τον Ιταλό να έχει συμμετοχή στη δημιουργία του πρώτου γκολ.

Το σημείωσε με «οβίδα» ο Μιχάλης Μπακάκης στο 18΄ και ήταν το πρώτο της καριέρας του στη Super League και η ΑΕΚ πήγε με προβάδισμα δύο γκολ στα αποδυτήρια. Το 0-2 πέτυχε στο 36΄ ο Ολιβέιρα σε γκολ που ήταν «φωτοτυπία» του νικητήριου με τον Ατρόμητο: κόρνερ Λιβάγια, κεφαλιά Μάνταλου και ο Πορτογάλος μπαίνει με τη μπάλα στα δίχτυα!

Η ΑΕΚ στο 51΄ είχε δοκάρι με τον Ολιβέιρα και ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός». Μια εντυπωσιακή προσπάθεια του Μακέντα, αρκούσε για να φέρει να πάνω-κάτω. Ο Ιταλός μείωσε στο 67΄ και τρία λεπτά αργότερα ο Περέα έγραψε το 2-2 με πλασέ από κοντά.

Το ντέρμπι ολοκληρώθηκε με μία από αυτές τις ιστορίες που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να γράψει. Στο 86΄ ο Δημήτρης Κολοβέτσιος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και στο 88΄ σημείωσε το νικητήριο γκολ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ζαχίντ. Ο ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ στο παρελθόν, δεν πανηγύρισε το γκολ.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ– ΑΕΚ 3-2

Σκόρερ: 67’ Μακέντα, 70’ Περέα, 88’ Κολοβέτσιος – 18’ Μπακάκης, 36’ Ολιβέιρα

Δοκάρι: 51′ Ολιβέιρα

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Σιμόες, Χατζηθεοδωρίδης

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα (46’ Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (46’ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (87’ Κολοβέτσιος), Μακέντα.

AEK (4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κρίστιτσιτς (46’ Σιμάο), Σιμόες, Βέρντε (80’ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Μάνταλος, Ολιβέιρα (73’ Αλμπάνης).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα