back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το OpenNights για πρώτη φορά στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Ένας ανοικτός διάλογος των Τεχνών με τις Επιστήμες και την κοινωνία

Το φεστιβάλ  OpenNights μια ιδέα και δημιουργία  της ομάδας χοροθεάτρου OFF ART  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο KOTES powered by BOOZE COOPERATIVA (Κολοκοτρώνη 57) έως τις 16 Νοεμβρίου 2019, σε όλους τους χώρους του, με θέμα την Αιδώ.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ διακαλλιτεχνικό με διεθνείς συμμετοχές και κοινωνικές προεκτάσεις. Το θέμα του είναι  διαφορετικό κάθε φορά και συνοδεύεται με μια ομαδική εικαστική έκθεση, που διαρκεί όσο και το Φεστιβάλ. Είναι το 4ο OpenNights, που διοργανώνεται.

Εικαστικά, Φωτογραφία, Παραστάσεις- Performances, Διαλέξεις, συναυλίες. Ποίηση, Workshops

Παράλληλα με την έκθεση και σε συνεργασία με φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης, όπως και ανεξάρτητες δομές, το θέμα προσεγγίζεται σε διαφορετικά πεδία: στη θεωρία (κοινωνιολογία, ψυχανάλυση, ιστορία, αισθητική), στη λογοτεχνία, στις σκηνικές παραστατικές τέχνες, στις εικαστικές σωματικές τέχνες (περφόρμανς, ή δράσεις), στις εικαστικές τέχνες και τις εγκαταστάσεις (installations). Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα διαδραστικά έργα και στα έργα με κοινωνικές προεκτάσεις.

Αιδώς

«Το 4ο Open nights, εστιάζει στη σχέση της έννοιας της Αιδούς με το σώμα, τις ατέλειες, την τρέχουσα ηθική, την ταυτότητα και την κοινωνική εικόνα, ενώ ζητά να διερευνήσει την σχέση ελευθερίας και εξουσίας στη διαμόρφωση μίας ταυτότητας και μιας αυθεντικής ύπαρξης» θα πει στον Αθήνα 9.84 η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, χορογράφος Ρούλα Καραφέρη. «Είναι το 4ο OpenNights, που διοργανώνουμε. Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη καθώς αυτή τη χρονιά έχουμε την υποστήριξη του Υπ. Πολιτισμού, το οποίο ουσιαστικά μας υποστηρίζει την εξωστρέφεια, Να πάρουμε το φεστιβάλ από την βάση του, τη Λάρισα,  και να το ταξιδέψουμε με μέρος του έργου. Έτσι παρουσιάζουμε για πρώτη φορά στην Αθήνα μέρος του φεστιβάλ ενώ προσθέσαμε και κάποιους καλλιτέχνες και ανθρώπους της διανόησης από την Αθήνα». 

Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος επαγγελματίες καλλιτέχνες και ομάδες ανάλογων κατευθύνσεων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ συνεργάζεται με άλλα φεστιβάλ και ανεξάρτητους θεσμούς.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινές από τις 18:00 έως τις 22:00 και Σάββατο – Κυριακή από 12:00 έως τις 14:00 & από 18:00 έως τις 22:00.
Είσοδος ελεύθερη.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα