back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φασολάκια φρέσκα, λαδερά με κεφτεδάκια…

Διαβάστε επίσης

Τα φασολάκια, θα έπρεπε να είναι ένα κατ εξοχήν καλοκαιρινό φαγητό, όμως με την εξέλιξη και εννοώ τους καταψύκτες, είναι ένα φαγητό για όλο τον χρόνο.

Βέβαια και πιο παλιά, όλα αυτά τα λαχανικά του καλοκαιριού, οι άνθρωποι, είχαν βρει τρόπο να τα συντηρούν.

Οι ντομάτες γίνονταν λιαστές, τα αγγουράκια, το κουνουπίδι, τα καρότα, τα φύλλα για ντολμάδες, η ρίζα του σέλινου, οι πιπεριές, μπάμιες, αρακά, φασολάκια, μελιτζάνες, και πολλά άλλα, γίνονταν τουρσί και όποτε ήθελαν τα μαγείρευαν.

Τώρα είπαμε έχουμε τα κατεψυγμένα…

Προσωπικά το καλοκαίρι, όλα αυτά που μπορώ να καταψύξω, τα ετοιμάζω σε σακουλάκια, τα βάζω στον καταψύκτη μου και τον χειμώνα τα έχω έτοιμα για μαγείρεμα.

Πάμε τώρα να τα φτιάξουμε…
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι, τρίβουμε λίγο κρεμμυδάκι ξερό, λίγο είπαμε και το τσιγαρίζουμε ελαφρά.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα φασολάκια μας, όπως είναι από το καταψύκτη, λίγο ψιλοκομμένο μαιδανό, αλατοπίπερο, ένα φρέσκο κύβο λαχανικών, δυο τρείς πατάτες χοντροκομμένες, αν έχετε και κάνα δυο κολοκυθάκια τους πάνε πολύ και την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μια ώρα περίπου, στα μισά περίπου πριν τελειώσουν, ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια που έχουμε ήδη έτοιμα στο ψυγείο για να σφίξουν, τα ανακατεύουμε ελαφρά, με πολύ προσοχή και τα αφήνουμε όλα μαζί να τελειώσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

Για τους πιο μερακλήδες, τα κεφτεδάκια πριν τα βάλετε να τα έχετε τηγανίσει, επειδή όμως το τηγάνισμα βλάπτει την υγεία μας, μπορείτε να τα ψήσετε και μετά να τα βάλετε, απλά έτσι γίνονται πιο πικάντικα.*

Τα συνοδεύουμε με τυρί φέτα, η μυζήθρα, άσπρο τυρί δηλαδή, όπως όλα τα λαδερά φαγητά, φρέσκο ψωμί και ελιές.

Τα φασολάκια είναι ένα φαγητό, εύκολο, οικονομικό ελαφρύ, υγιεινό και αρέσει στους περισσότερους.

*Κεφτεδάκια φούρνου …
Ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε… για μισό κιλό κιμά θα χρειαστούμε λίγο λάδι, ένα αυγό, λίγη κέτσαπ, αλατοπίπερο, λίγο ξύδι, το ξύδι τα κάνει αφράτα, δυόσμο, βασιλικό θυμάρι και ρίγανη ξερά, όλα από λίγο, φρυγανιά τριμμένη, η μισό παξιμάδι μουσκεμένο στο νερό και καλά στυμμένο και τα ζυμώνετε καλά, εγώ τα φτιάχνω χωρίς κρεμμύδι.

Αφού ζυμώσετε όλα τα υλικά καλά, τα βάζετε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν, μετά από λίγη ώρα, βγάζετε το κιμά από το ψυγείο, πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε στην σειρά μέσα στο ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα λαδωμένη και τα βάζετε για ψήσιμο, στο ενδιάμεσο γυρίζετε τα κεφτεδάκια να ψηθούν και από την άλλη και μετα από λίγη ώρα είναι έτοιμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα