Κ. Γιαννίδης: «Οι κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα πλησιάζουν τα 10 δισ. μαζί με της ναυτιλίας»

0
214

«Η συνεργασία μας θα ωφελήσει και τις δύο χώρες και οι συμφωνίες που θα υπογραφούν θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στις οικονομικές μας σχέσεις. Μόνο μέσα στον τελευταίο χρόνο έχουν υπερδιπλασιαστεί οι εμπορικές συναλλαγές», τόνισε  ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Γιαννίδης, με αφορμή τη διήμερη επίσημη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ, στην Αθήνα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο υπογράμμισε ότι «οι κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πλησιάζουν τα 10 δισ. μαζί με της ναυτιλίας». Θέλω να τονίσω -πρόσθεσε -ότι οι επενδύσεις στη ναυτιλία χρηματοδοτούνται από κινεζικές τράπεζες με εταιρείες ελληνικής ιδιοκτησίας. «Ολες οι κινέζικες εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα χρησιμοποιούν πολύ λίγα στελέχη Κινέζους .Τα περισσότερα στελέχη καθώς και εργαζόμενοι είναι Έλληνες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννίδης.

Για τα υποκαταστήματα κινεζικών τραπεζών στην Αθήνα

Ερωτηθείς τέλος, πόσο σημαντικό είναι να ανοίξουν υποκαταστήματα κινεζικών τραπεζών στην Αθήνα ο κ. Γιαννίδης είπε: Θεωρούνται πολύ σημαντικές οι αποφάσεις για τη δημιουργία υποκαταστημάτων της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας, ( της ICBC), (σ.σ. πρώτη στον κόσμο σήμερα), αλλά και της Bank of China, (σ.σ. είναι το 4ο σε μέγεθος διεθνώς χρηματοπιστωτικό ίδρυμα), γιατί δείχνει το ενδιαφέρον της κινεζικής κυβέρνησης για την Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομικό όφελος και για τις δύο πλευρές είναι και πολιτισμός. Οι πολιτισμοί μας δρούσαν παράλληλα. Αυτό το εκτιμούν πολύ οι Κινέζοι. Επομένως ένα στοιχείο που προτιμούν οι Κινέζοι την Ελλάδα είναι ο πολιτισμός και η κουλτούρα της», κατέληξε ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Γιαννίδης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here