back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Γιαννίδης στον Αθήνα 9,84 :”Ολες οι κινέζικες εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα χρησιμοποιούν πολύ λίγα στελέχη Κινέζους .Τα περισσότερα στελέχη καθώς και εργαζόμενοι είναι Ελληνες”

Διαβάστε επίσης

“Η συνεργασία μας θα ωφελήσει και τις δύο χώρες και οι συμφωνίες που θα υπογραφούν θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στις οικονομικές μας σχέσεις. Μόνο μέσα στον τελευταίο χρόνο έχουν υπερδιπλασιαστεί οι εμπορικές συναλλαγές” τόνισε στον Αθήνα 9,84 ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Γιαννίδης, με αφορμή τη διήμερη επίσημη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ, στην Αθήνα .

Όπως υπογράμμισε μιλώντας στον Αρη Τόλιο “οι κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πλησιάζουν τα 10 δις μαζί με της ναυτιλίας”. Θέλω να τονίσω -πρόσθεσε -ότι οι επενδύσεις στη ναυτιλία χρηματοδοτούνται από κινεζικές τράπεζες με εταιρείες ελληνικής ιδιοκτησίας. “Όλες οι κινέζικες εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα χρησιμοποιούν πολύ λίγα στελέχη Κινέζους .Τα περισσότερα στελέχη καθώς και εργαζόμενοι είναι Ελληνες” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννίδης.

Ερωτηθείς τέλος, πόσο σημαντικό είναι να ανοίξουν υποκαταστήματα κινεζικών τραπεζών στην Αθήνα ο κ. Γιαννίδης είπε : “Θεωρούνται πολύ σημαντικές οι αποφάσεις για τη δημιουργία υποκαταστημάτων της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας, ( της ICBC), (σ.σ πρώτη στον κόσμο σήμερα), αλλά και της Bank of China, (σ.σ είναι το 4ο σε μέγεθος διεθνώς χρηματοπιστωτικό ίδρυμα) ,γιατί δείχνει το ενδιαφέρον της κινεζικής κυβέρνησης για την Ελλάδα .Γιατί η Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομικό όφελος και για τις δυο πλευρές είναι και πολιτισμός .Οι πολιτισμοί μας δρούσαν παράλληλα. Αυτό το εκτιμούν πολύ οι Κινέζοι. Επομένως ένα στοιχείο που προτιμούν οι Κινέζοι την Ελλάδα είναι ο πολιτισμός και η κουλτούρα της” κατέληξε ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Γιαννίδης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα