back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πακέτο χρηματοδότησης 170 εκ. ευρώ για τους Έλληνες αγρότες

Διαβάστε επίσης

Χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Άντριου Μακ Ντάουελ.

Παράλληλα, στην συμφωνία προβλέπεται να δοθούν δάνεια στους Έλληνες παραγωγούς με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, ανάμεσα στους οποίους είναι οι μεγαλύτερες περίοδοι αποπληρωμής καθώς και η μικρή απαίτηση εγγυήσεων από την πλευρά των τραπεζών.

Πάντως, η προοπτική για την χρηματοδότηση αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο κ.Σκρέκας τόνισε χαρακτηριστικά:”Για πρώτη φορά μετά από 55 χρόνια που λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αυτά τα χρήματα θα προωθηθούν κατευθείαν στους Έλληνες αγρότες για να μπορέσουν να εκσυγχρονίσουν την παραγωγή τους”.

Να επισημάνουμε ότι τα κεφάλαια θα διοχετευθούν μέσω των ελληνικών τραπεζών και θα στηρίξουν τις επενδύσεις που γίνονται από τους παραγωγούς.

Από την πλευρά του ο κ.Τσακίρης επεσήμανε ότι:” Με αυτό το project στον αγροτικό τομέα μπορούμε να πούμε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι παρούσα σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας”, ενώ ο κ.Μακ Ντάουελ δήλωσε: “Στον διάλογο που είχα με τους δύο υφυπουργούς συζητήθηκαν μερικές από τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες αγρότες, όπως η κλιματική αλλαγή, και ο διεθνής ανταγωνισμός”.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα