back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕE

Διαβάστε επίσης

Οξεία αντιπαράθεση στη Βουλή για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕE Μετωπική σύγκρουση Κεραμέως – Φίλη στη Βουλή για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕE.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιλέγει να αλλάξει την ατζέντα, μέσω της δυσφήμισης των πανεπιστημίων, των φοιτητών και των καθηγητών. «Η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι και εδώ και στο πεζοδρόμιο, απέναντι στην ύπουλη προσπάθεια να υπονομεύσει την ανώτατη εκπαίδευση», ανέφερε ο κ. Φίλης, λέγοντας ότι η υπουργός Παιδείας είναι προσωπικά υπόλογη για ότι συμβεί ενόψει και της επετείου του Πολυτεχνείου.

Απαντώντας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε ότι «για τη ΝΔ είναι αδιανόητο και απαράδεκτο να υπάρχουν στα πανεπιστήμια κράνη, ρόπαλα, διαρρηκτικά εργαλεία, πέτρες και μάρμαρα, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται απλώς για ένα φαινόμενο, αυτό των μπαχαλάκηδων».  Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι επί τεσσεράμισι χρόνια υπέθαλπε αυτές τις συμπεριφορές, ενώ διερωτήθηκε γιατί χρειάστηκε να περάσουν πέντε μέρες για να καταδικάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επίθεση που έγινε στο πολιτικό της γραφείο.

Φωτίου: «Η καταστολή είναι αδιέξοδη και φέρνει βία»

Νωρίτερα, επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από τη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πανεπιστημιακός Θεανώ Φωτίου. Την κατηγόρησε ότι πυροδοτεί την ένταση και τον αυταρχισμό, λέγοντας, ότι υπάρχει προσπάθεια από την κυβέρνηση να διχάσει τον ελληνικό λαό διαχωρίζοντας τους φοιτητές, τους διδάσκοντες και τα μέλη της συγκλήτου σε καλούς και κακούς. «Ο κύκλος της καταστολής δεν έχει τέλος, είναι αδιέξοδος, φέρνει εντάσεις και βία συνεχώς», είπε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου.  «Θέλετε να έχουμε ανοιχτά πανεπιστήμια με φοιτητές, διδάσκοντες και εργαζομένους να κάνουν τη δουλειά τους ή να καλωσορίζουν τους μπαχαλάκηδες και να μην γίνονται μαθήματα;», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα