back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αποσύρεται η διάταξη για τη βλασφημία

Διαβάστε επίσης

Δεν θα επαναφέρει τελικά η κυβέρνηση τη διάταξη στον Ποινικό Κώδικα περί βλασφημίας των θείων, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στον ΣΚΑΪ. Μεταξύ άλλων, απέδωσε τη χθεσινή εξαγγελία «σε μια προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων».

Την ικανοποίησή της για την απόσυρση της διάταξης για τη «βλασφημία», εξέφρασε η υπεύθυνη Κοινοβουλευτικού Τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Γιαννακοπούλου:

«Η διάταξη για την επαναφορά της ποινικοποίησης της “βλασφημίας” είναι αναχρονιστική και άχρηστη στην εποχή του διαδικτύου. powered by Rubicon Project. Είναι απαράδεκτο ο δήθεν φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης να κλείνει και “πάλι το μάτι” στις ακραίες φωνές. Καλώς το πήραν πίσω, κάκιστα το έφεραν αρχικά…».

Η δήλωση Ιερώνυμου

Νωρίτερα, θέση για την διάταξη περί βλασφημίας στο νέο Ποινικό Κώδικα, πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

«Η επαναφορά στον Ποινικό Κώδικα των διατάξεων για τα αδικήματα της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων δεν αποσκοπεί προφανώς στην προστασία του Θεού, των θείων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και κάθε άλλης θρησκείας, καθώς δεν έχουν ανάγκη ανθρώπινης προστασίας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Και πρόσθεσε: «Αποσκοπεί όμως στη διαφύλαξη του θρησκευτικού συναισθήματος των πιστών και του υπέρτερου συμφέροντος, σε ιδιαίτερα ταραγμένους καιρούς, της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής, αγαθών που δεν μπορούν να ποδοπατώνται χάριν της “δικαιωματιστικής” λογικής της ελευθερίας του λόγου, που εμπεριέχει ύβρεις, μίσος και φανατισμό. Πάνω απ’ όλα, όμως, το όλο ζήτημα είναι ζήτημα πολιτισμού, κάτι το οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί εύκολα να αντιληφθεί αρκεί να πετάξει από πάνω του το πέπλο των ιδεοληπτικών εμμονών και των μηδενιστικών αγκυλώσεων».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα