back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17.00

Διαβάστε επίσης

Την παρουσίαση, εντός των επόμενων ημερών, συνεκτικού σχεδίου για τον τουρισμό που θα περιλαμβάνει και τα θέματα εργασίας, φορολογίας και ρευστότητας προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως είπε ο κ Πέτσας από τις 4 έως τις 25 Μαΐου, “επιστρέφουν σε, λειτουργία 197 χιλιάδες επιχειρήσεις, δηλαδή το 65% των επιχειρήσεων και 532 χιλιάδες εργαζόμενοι, που αντιστοιχεί στο 77% των εργαζομένων του συνόλου των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή. “Το βάρος της κυβέρνησης πέφτει στην επανεκκίνηση της οικονομίας τόνισε ο κ Πέτσας. Με επιτυχία όσον αφορά το υγειονομικό σκέλος στέφθηκαν οι πρώτες δύο εβδομάδες σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την επανέναρξη της Super league αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ, στην τηλεδιάσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στο διήμερο 6-7 Ιουνίου και οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα να κάνουν πέντε αλλαγές στη διάρκεια ενός αγώνα.

 

Με αποστάσεις, μάσκες και αντισηπτικά έκαναν «πρεμιέρα» στις 10 το πρωί τα εμπορικά κέντρα στην Αθήνα μετά από σχεδόν δύο μήνες κορονοϊού. Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984. gr

Στις 29 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν όλα τα γυμναστήρια της χώρας όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, με δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της ρύθμισης για τη μείωση των ενοικίων έως το τέλος του έτους, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον Σκάι, διευκρίνισε ότι τo μέτρο θα συνεχισθεί μόνο για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές. Έως αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» για επιχειρήσεις που ανήκουν στους δικαιούχους της «επιστρεπτέας προκαταβολής».

Διέψευσε, με κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τα σενάρια για μείωση μισθών στο Δημόσιο και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αντιπολίτευση στηριζόμενος σε αλήθειες και όχι σε ψέματα.

Μετά από δύο μήνες, ελεύθερες οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, στην Κρήτη και στην Εύβοια. Με το 50% της πληρότητάς τους αναχωρούν πλοία, τρένα και λεωφορεία αλλά με την τήρηση αυστηρών κανόνων δημόσιας υγείας.

«Είναι σημαντικό ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη χρονιά όσο καλύτερα μπορούμε και μετά βέβαια να πάμε και στις Πανελλήνιες, στα χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουμε προσδιορίσει», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του- μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας – στο 7ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Παγκράτι.

Με νέες και νέους θα συνομιλήσει στις 8 και μισή το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας το πρώτο live event της πλατφόρμας iSYRIZA.

Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ η Ελλάδα, με εικόνες από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης που άνοιξε και πάλι για να υποδεχθεί κοινό και τουρίστες. Το χώρο επισκέφθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπουλου με αφορμή το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων.

«Μπορούμε μέσω των ηλεκτρονικών μέσων να έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα και αντικείμενα, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με τις νέες τεχνολογίες και παράλληλα με τον παραδοσιακό τρόπο μπορούμε να επικοινωνούμε, να αλληλεπιδρούμε στα τεκμήρια του παρελθόντος» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη της στον Ιερό Βράχο.

Ο ΠΟΥ υπόσχεται διαφάνεια, λογοδοσία και συνεχή βελτίωση» είπε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμ πρε γέσους, κατά την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας (της ετήσιας συνέλευσης των 194 χωρών του ΠΟΥ), η οποία εξαιτίας της πανδημίας θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού με τηλεδιάσκεψη .

Στους 165 οι νεκροί στην χώρα μας από Covid – Τελευταίο θύμα, μια γυναίκα 66 ετών που κατέληξε στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 20 συμπολίτες μας ( 8 γυναίκες και 12 άνδρες). Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 91 ασθενείς. Συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων 2.834. Έκκληση για τις τεράστιες ελλείψεις σε αίμα από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ένα πολύ μεγάλο έργο που αλλάζει όψη στις γειτονιές της Αθήνας και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, βάζει μπροστά πολύ σύντομα ο Δήμος Αθηναίων. Πρόκειται για την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων πεζοδρομίων, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην ολιστική βελτίωση των υποδομών της πόλης μας, συνολικού κόστους 24 εκατομμυρίων ευρώ.

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών, ο πολυβραβευμένος Γάλλος ηθοποιός Μισέλ Πικολί, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς Γάλλους ηθοποιούς του 20ού αιώνα. Πρωταγωνίστησε σε ταινίες κορυφαίων σκηνοθετών όπως του ο Λουί Μπου νιουέλ, του Κώστα Γαβρά, του Άλφρεντ Χίτσκοκ και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Είχε τιμηθεί με το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ των Καννών και την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Και ο καιρός,

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα – Θερμοκρασία από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα