back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκθεση για τα 90 χρόνια του φράγματος Μαραθώνα

Διαβάστε επίσης

Πριν απο  90 χρόνια στις 25 Οκτωβρίου του 1929 εγκαινιάστηκε η κατασκευή της τεχνητής λίμνης και του Φράγματος του Μαραθώνα.

Η ΕΥΔΑΠ με αφορμή την ολοκλήρωση των 90 χρόνων (1929 – 2019) από την κατασκευή αυτού του σημαίνοντος τεχνικά έργου για την Ελλάδα του Μεσοπολέμου, εκθέτει για πρώτη φορά τεκμήρια του Ιστορικού της Αρχείου.

«Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: 90 ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ» επιχειρεί να μελετήσει τις πολλές προκλήσεις που έκρυβε αυτό το μεγάλο έργο, εξετάζοντας όχι μόνο τις ιστορικές και τεχνικές συνθήκες, αλλά και τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές.

Η Έκθεση διερευνά ποιο ήταν το συγκείμενο της εποχής κατασκευής του έργου, ποιοι εργάστηκαν γι’ αυτό και υπό ποιες συνθήκες, τι σώζεται από την κατασκευή του 90 χρόνια μετά και πόσο επηρέασε το εργοτάξιο αυτό στην οργάνωση των μετέπειτα τεχνικών έργων στη χώρα μας. Τα παραπάνω ερωτήματα αντιστοιχούν στις εξής τρεις θεματικές ενότητες:

Α. Μία σύνθετη κατασκευή
Β. Ένα πρότυπο και πολυπληθές εργοτάξιο
Γ. Η Διατήρηση στη μνήμη

Αναζήτησε τις απαντήσεις στις αίθουσες της Έκθεσης και ανακάλυψε τις δυσκολίες στην πραγμάτωση ενός από τα σπουδαιότερα τεχνικά έργα της εποχής, που υπήρξε εφαλτήριο μιας σειράς άλλων σπουδαίων έργων που άλλαξαν την Ελλάδα του Μεσοπολέμου και επέτρεψαν την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της Πρωτεύουσας.

Επιμέλεια Έκθεσης: Ερατώ Κουτσουδάκη

Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ
12.11.2019 – 07.02.2020

Η ΕΙΣΟΔΟΣ
Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους.

Ο ΧΩΡΟΣ
Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα