back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις στην ΑΣΟΕΕ

Διαβάστε επίσης

Ισχυρή αστυνομική δύναμη υπάρχει σήμερα γύρω από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ, στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων στον πανεπιστημιακό χώρο και μετά την ανακάλυψη ορμητηρίου αναρχικών εντός του ιδρύματος.

Δυνάμεις της ΟΠΚΕ βρίσκονται από νωρίς το πρωί στην συμβολή των οδών Πατησίων και Δεριγνύ προκειμένου να έχουν οπτική επαφή με την κεντρική είσοδο της εισόδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Στην πόρτα της εισόδου τοποθετήθηκε νέο λουκέτο και «σφράγισε» πάλι η πόρτα μετά τα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται περιμετρικά της ΑΣΟΕΕ και από την πλευρά του μέχρι πρόσφατα κατηλλειμμένου κτιρίου Βανκούβερ που εκκενώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και βρίσκεται επί της οδού Μαυροματταίων.

Δεκαπέντε μέλη φοιτητικών συλλόγων βρέθηκαν νωρίτερα  έξω από την κλειστή πόρτα του οικονομικού Πανεπιστημίου από την πλευρά της Πατησίων. Οι φοιτητές αποχώρησαν ειρηνικά από την κεντρική είσοδο.

Οι χθεσινές εικόνες ντροπής με την είσοδο των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ μέρα μεσημέρι, η εκτεταμένη χρήση χημικών και το ξύλο την ώρα που περίπου 100 φοιτητές, μέλη φοιτητικών παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς έσπαζαν το λοκ άουτ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις στην γύρω τοπική κοινωνία και στους κατατηματάρχες.

Κάτοικοι και περαστικοί δηλώνουν αγανακτισμένοι με αυτή την κατάσταση και ντροπή γιατί ένας πανεπιστημιακός χώρος είχε μετατραπεί σε γιάφκα. Παράλληλα, στο σύνολο τους καταδικάζουν την κίνηση φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς να σπάσουν το λουκέτο της εισόδου και να εισέλθουν εντός του πανεπιστημιακού χώρου επισημαίνοντας ότι « κατά αυτό τον τρόπο παραβίασαν την απόφαση των πρυτανικών αρχών για το κλείσιμο της ΑΣΟΕΕ μέχρι και την 17η Νοεμβρίου.
Στο ίδιο πλαίσιο, καταστηματάρχες και κάτοικοι καταγγέλουν ότι το αλισβερίσι ναρκωτικών και όπλων γινόταν τόσο καιρό με παρούσα την Αστυνομία στους γύρω δρόμους. Για τους καταστηματάρχες επικρατεί ο νόμος της σιωπής καθώς φοβούνται για τις περιουσίες τους ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα.

Στο Πολυτεχνείο επικρατεί μέχρι τώρα ηρεμία. Πάντως, λίγες ημέρες πριν τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσοβίου, δηλώνει ότι θα προασπίσει με όλες τις δυνάμεις μαζί με όλη την Πολυτεχνειακή Κοινότητα το πανεπιστημιακό άσυλο και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του εορτασμού.

Στην απόφαση της 11ης Νοεμβρίου 2019 τονίζεται μεταξύ άλλων πως «το πανεπιστημιακό άσυλο προσδιορίζει ένα χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών και πρέπει να προστατεύεται και να αξιοποιείται από την πανεπιστημιακή κοινότητα για την ευρεία ανταλλαγή απόψεων και την καλλιέργεια νέων ιδεών με βασικό σκοπό το όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα