back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να εφαρμόσουν γι’ αυτούς τους ίδιους όσα εφάρμοσαν για τη μειοψηφία

Διαβάστε επίσης

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ή θα εφαρμόσουν για τους ίδιους όσα εφάρμοσαν για τη μειοψηφία ή θα επιβεβαιώσουν ότι είναι πραξικοπηματίες με θεσμικό περιτύλιγμα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης «για την υπόθεση της υποτιθέμενης σκευωρίας», όπως αναφέρει.

Στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι στη συνεδρίαση «θα τεθεί, μετά από σχετική αίτηση του συνηγόρου του κ. Παπαγγελόπουλου, το θέμα της εξαίρεσης μελών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ από την επιτροπή καθώς προκύπτουν υπόνοιες μεροληψίας τους». Συμπληρώνει ότι «ο λόγος εξαίρεσης, δηλαδή, που προβάλλεται, και μάλιστα από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, είναι ταυτόσημος με τον λόγο εξαίρεσης που επικαλέστηκε η πλειοψηφία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου (άρθρο 15 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας)».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «από την πρώτη στιγμή δήλωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει για τη σύνθεσή της και πολύ περισσότερο να εξαιρέσει μέλη της», ότι, «αντίθετα κάτι τέτοιο προσκρούει ευθέως στις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής, στις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και τελικά στο ίδιο το Σύνταγμα» και πως «παρ’ όλα αυτά η πλειοψηφία αποφάσισε την εξαίρεση, εκτρεπόμενη από τις αρχές της κοινοβουλευτικής λειτουργίας».

Κατόπιν αυτών, το κόμμα της αξιωματικής αντιοπολίτευσης υπογραμμίζει πως «το θέμα λοιπόν που τίθεται σήμερα δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ: Θα μείνουν πιστοί σε όσα έλεγαν τόσες μέρες ή θα αποφασίσουν με άλλα μέτρα και σταθμά επειδή το αίτημα αφορά εκείνους;». Σχολιάζει πως «αν επιλέξουν το δεύτερο, θα εξευτελίσουν ακόμη περισσότερο τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, την Επιτροπή και τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους».

«Τους προκαλούμε λοιπόν να εφαρμόσουν και για αυτούς τους ίδιους όσα εφάρμοσαν για τη μειοψηφία. Ειδάλλως θα επιβεβαιώσουν σε όλους τους πολίτες ότι είναι απλοί δικολάβοι και πραξικοπηματίες με θεσμικό περιτύλιγμα», καταλήγει.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα