back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Α.Ο.Πρωτέας στον Νέο Κόσμο- “Μία παρέα, μία ομάδα, μία γειτονιά”

Διαβάστε επίσης

Με σύνθημα  “μία παρέα, μία ομάδα, μία γειτονιά” ο Αθλητικός Σύλλογος Πρωτέας υποστηρίζει την υπέρβαση από την πεπατημένη της αγωνιστικής δράσης και προωθεί την ευρύτερη δυναμική την οποία ένα αθλητικό σωματείο έχει μέσα στην “μικρή κοινωνία” της περιοχής.

Στις γειτονιές του Νέου Κόσμου από την Βουλιαγμένης έως τον Άγιο Σώστη και την Νέα Σμύρνη υπολογίζουμε ότι κατοικούν 150.000 άνθρωποι, λέει ο πρόεδρος της ομάδας κ.Δημήτρης Κυριακόπουλος στον “Αθήνα 9.84”. Όπως εξιστορεί στην εκπομπή “Μία ημέρα στην Αθήνα” ( 12/11/19) η δημιουργία, αλλά και η ενδυνάμωση του Πρωτέα προήλθε από μια παρέα της γειτονιάς. Η κοινωνική παρέμβαση της ομάδας έχει τιμηθεί άλλωστε στο πρόγραμμα “Νησίδες Ποιότητας”.

“Ο Πρωτέας γεννήθηκε το 1965 από μια παρέα νέων παιδιών που ήθελαν να κάνουν σπορ. Έφτιαξαν μια αθλητική ομάδα και πήραν το όνομα από ένα γειτονικό σινεμά που τους άρεσε. Τα χρώματα το μπλε και το κόκκινο είναι αυτά του δήμου της Αθήνας ως ένα παραδοσιακό σωματείο του δήμου εδώ και 30 χρόνια. Έτσι  ξεκίνησε ο σύλλογος που λειτουργεί μέχρι και σήμερα και θα λειτουργεί για πολλές δεκαετίες ακόμα”

Στην γειτονιά ο παλαιός κινηματογράφος δεν υφίσταται πλέον, στην θέση του έχει εδώ και πολλά χρόνια αναγερθεί, σχολικό συγκρότημα και παραμένει ως μνήμη στους κατοίκους. Ο Πρωτέας βεβαίως παραμένει ως συνεκτικός κρίκος της γειτονιάς.

“Ο Πρωτέας αγωνίζεται στην Γ κατηγορία της ΕΣΚΑ στο τοπικό πρωτάθλημα της Αθήνας και υπηρετεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ομοσπονδίας μπάσκετ. Πηγαίνουμε πολύ καλά και με αυτό  δεν εννοούμε από αγωνιστικής πλευράς. Εννοούμε ότι έχει πολλά παιδιά, αναπτύσσει τμήματα σε όλες τς ηλικίες, σε αγόρια και κορίτσια. Με αυτόν τον τρόπο συντελεί σε κάτι που ίσως δεν ξέρουν οι Αθηναίοι και είναι μια καλή ευκαιρία να του πούμε από την εκπομπή. Είναι το μικρό η μάλλον το μεγάλο θαύμα που έχει φτιαχτεί στο κέντρο της Αθήνας” λέει ο κ.Δ.Κυριακόπουλος και εξηγεί την θεώρηση του συλλόγου στον αθλητισμό.

Πρωτεύουσα του μπάσκετ

“Η Αθήνα είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με το καλύτερο κλίμα και αυτό τον λόγο εδώ και τόσα χρόνια έχουν ευδοκιμήσει πολλές δεκάδες ανοικτά γήπεδα μπάσκετ. Είναι η μόνη πόλη που μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε για 8-9 μήνες τον χρόνο. ¨Έτσι η Αθήνα είναι η μεγαλύτερη μήτρα μπάσκετ αυτή την στιγμή στην Ευρώπη και σε ότι αφορά τους παίκτες που “παράγει” αλλά και σε κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί, το προπονητικό. Δύσκολα θα βρεις ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με τέτοια υψηλό επίπεδο προπονητών και παικτών όπως στον δήμο της Αθηνάς”

Επίκεντρο της δράσης είναι το γήπεδο της ομάδας στον λόφο Λαμπράκη κοντά στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, δίπλα από το 6ο Γυμνάσιο και  Λύκειο

Τα γήπεδα της Αθήνας και μία πρόταση ανάπτυξης

“Η Αθήνα έχει μια μεγάλη ευκαιρία με την νέα διοίκηση του δήμου. Αν υπάρχει όραμα  θα μπορούσαμε να πάρουμε αυτά τα ανοικτά τσιμεντένια γήπεδα του δήμου , τα οποία είναι διάσπαρτα σε όλη την πόλη και με πολύ λίγα χρήματα να δημιουργήσουμε πολλούς χώρους στεγασμένους” λέει ο κ. Κυριακόπουλος
“Υπάρχει με την βοήθεια της τεχνολογίας μπορούμε αυτά τα ανοικτά γήπεδα με ειδικές τέντες να τα κάνουμε κλειστά, με ελάχιστο κόστος . Είναι κάτι που λέμε 15-20 χρόνια για κάθε γειτονιά της Αθήνας, σε Πετράλωνα Γκύζη , Κουκάκι, Σεπόλια. Με ένα “μπαλόνι” στο  παλιό τσιμεντένιο γήπεδο”

Μια ακόμα πτυχή του Πρωτέα όπως αναφέρει ο πρόεδρός του είναι οι διακρίσεις στο Suboteο. Η ομάδα αγωνίζεται σε εθνικό επίπεδο και συγκαταλέγεται στις καλύτερες ενώ μετέχει και σε ευρωπαϊκούς αγώνες .

“Αυτό είναι ένα δείγμα ότι οι παρέες τελικά γράφουν ιστορία.  Δεν χρειάζονται ούτε πολλά λεφτά ούτε μεγάλες δυνάμεις για να κανείς αυτό που αγαπάς” λέει χαρακτηριστικά.

“Το Πρωτέας, “μια παρέα, μια ομάδα μια γειτονιά” είναι ένα σύνθημα το οποίο αρέσει πολύ στον κόσμο και είναι πραγματικότητα. Εμεις θέλουμε να πούμε ότι αν ο δήμος της Αθήνας αποφασίσει να βοηθήσει αυτό το μεγάλο θαύμα του αθηναϊκού μπάσκετ θα μπορέσουμε να γράψουμε ιστορία και να κάνουμε την χώρα υπερήφανη. Κάθε χρονιά από τς τάξεις των μικρών ταπεινών σωματείων παράγονται σπουδαίοι αθλητές και σπουδαίοι προπονητές

Γιώργος Αποστολίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα