back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα, με ενότητα, υπευθυνότητα, δίκαιο επιμερισμό του κόστους της κρίσης και κατάλληλες πρωτοβουλίες θα καταφέρει να οδηγήσει το σκάφος της οικονομίας σε ορθή πορεία, εκφράζει ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, κάνει εκτενή αναφορά στις προβλέψεις των ευρωπαϊκών θεσμών, που μιλούν για ύφεση της τάξης του 9,7% το 2020 και ισχυρή ανάκαμψη το 2021, και συμπληρώνει ότι οι εταίροι μας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα και εκτιμούν ότι το δημόσιο χρέος θα παραμείνει βιώσιμο.

Αδράνεια σκοπιμότητας και αδιανόητες καθυστερήσεις στα μέτρα στήριξης των εργαζομένων καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, ο κ Τσίπρας υπεραμύνεται του προγράμματος ‘’Μένουμε Όρθιοι’’ που έχει συντάξει το κόμμα του και επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στην έκδοση ευρωοομολόγου, ή εναλλακτικά στην ενίσχυση του Ταμείου Ανάκαμψης με ένα γενναίο πακέτο ρευστότητας.

Τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε μιλώντας στην τηλεόραση του Antenna, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος. « Επειδή η προηγούμενη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στηριζόταν σε ένα λεφτόδεντρο και οι πολίτες δεν το πίστεψαν, ο κ Τσίπρας, επανέρχεται αντιγράφοντας το πρόγραμμα “Όρθια Κοινωνία – Ζωντανή Οικονομία’’ που έχει καταθέσει το κίνημα αλλαγής ήδη από τον Απρίλιο επεσήμανε ο κ Βλάχος και υποστήριξε ότι το πρόγραμμα του κόμματός του, αποτελεί τη μόνη τεκμηριωμένη και κοστολογημένη απάντηση στην πανδημική κρίση»

Μόνον η Ολομέλεια των μητροπολιτών έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος και χαρακτηρίζει ανυπόστατο τον ‘’αφορισμό’’ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, από τον μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιο, στον ναό της Φανερωμένης στο Αίγιο.

Ξεκινά αύριο η δεύτερη και πιο κρίσιμη φάση της επιστροφής στην κανονικότητα, με οδηγό και πάλι το τρίπτυχο τήρηση αποστάσεων, απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας..
Πιο συγκεκριμένα από αύριο … Στα σχολεία επιστρέφουν οι μαθητές της πρώτης και δευτέρας Λυκείου, και οι μαθητές Γυμνασίου.

Επαναλειτουργούν εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, διαιτολογικά γραφεία, κέντρα περιποίησης σώματος, ζωολογικά πάρκα, βοτανολογικοί κήποι καθώς και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι..

Άγκυρα σηκώνουν τα πλοία από και προς την Κρήτη, ενώ χωρίς περιορισμούς θα γίνεται η μετακίνηση των πολιτών σε όλη την ηπειρωτική χώρα.

Σε μια περίπου ώρα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, θα ανακοινώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης από την ερχόμενη Δευτέρα.. Ενώ αύριο, στη Βουλή θα κατατεθεί, η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, που προβλέπει – μεταξύ άλλων – την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και σε κοινόχρηστους χώρους.

Ο ΑΘΗΝΑ 9,84 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας ανοίγει τα μικρόφωνα σε οργανώσεις, συλλογικότητες, ομάδες και πρόσωπα που δίνουν τη μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία όλων. Συζητήσεις και αφιερώματα υπάρχουν σε όλες τις ζώνες του προγράμματος, ενώ κάθε ώρα, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, ακούμε και εκπροσώπους των οργανώσεων.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις και αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα