back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δημόσιο: Με 63.000 προσλήψεις βάση ξεκινά ο προγραμματισμός των προσλήψεων για το 2020

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά ο προγραμματισμός των προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2020. Το υπουργείο Εσωτερικών με στόχο ο αριθμός των εργαζομένων που θα προσληφθούν να μην ξεπεράσει τις 63.000 έχει στείλει σχετική επιστολή, από τη Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού, σε όλους τους φορείς του Δημοσίου προκειμένου να του αποστείλουν τις ελλείψεις που έχουν σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό.

Τα αιτήματα των φορέων αναμένεται να διατυπωθούν ηλεκτρονικά στο υπουργείο μέσω της πλατφόρμας «e-tool προσλήψεων» η οποία αναμένεται να ανοίξει μέσα στις επόμενες μέρες με την παράλληλη έκδοση σχετικής εγκυκλίου από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι αιτήσεις που θα γίνουν από τους φορείς του δημοσίου μέσα στους οποίους περιλαμβάνονται και οι δήμοι και οι περιφέρειες θα πρέπει να αιτιολογηθούν ως προς τις θέσεις που θα καλύψουν οι εργαζόμενοι και επιπλέον ως προς την αναγκαιότητα της κάθε πρόσληψης. Οι αιτήσεις αιτιολόγησης θα αξιολογηθούν από τα υπουργεία στα οποία ανήκει ο κάθε φορέας που ζητά προσλήψεις.

Οι μόνιμοι και οι εποχικοί

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το υπουργείο Εσωτερικών έχει προγραμματίσει να μην γίνουν περισσότερες από 63.000 προσλήψεις καθώς τόσες έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Από τις προσλήψεις αυτές οι 47.500 θα αφορούν αποκλειστικά συμβασιούχους, καθώς τόσοι προβλέπονται βάσει των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας. Οι υπόλοιπες θέσεις 16.000 θέσεις αφορούν μόνιμο προσωπικό. Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα κοιτάξει να καλύψεις τις 10.800 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων που φεύγουν λόγω συνταξιοδότησης και στην συνέχεια θα εξετάσει τις ανάγκες που θα έχουν δημιουργηθεί με βάσει το μοντέλο του κράτους που σχεδιάζει η κυβέρνηση και μετά θα προχωρήσει σε νέες προσλήψεις. Ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται να γίνουν 1.000 προσλήψεις μονίμων στην Αυτοδιοίκηση, ενώ προγραμματίζονται προσλήψεις στην Υγεία, στην Παιδεία καθώς στα υπουργεία οι θέσεις των οποίων θα καλυφθούν με μια προκήρυξη και διαγωνισμό που θα κάνει το ΑΣΕΠ. Στο νούμερο των προσλήψεων για το 2020 δεν αθροίζονται οι 1.500 ειδικοί φρουροί καθώς και οι περίπου 2.300 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα