back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων. Η εκπτωτική περίοδος, η οποία άρχισε την 1η Νοεμβρίου τελειώνει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου με τους καταναλωτές να έχουν περιθώριο λίγων ημερών ακόμα προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους σε προσιτές τιμές.

Σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Μια στις δύο επιχειρήσεις είδαν πτώση των πωλήσεων τους κατά το τελευταίο διάστημα των ενδιάμεσων εκπτώσεων και οι καταστηματάρχες, με συντριπτικό ποσοστό, ζητούν την άμεση κατάργηση του θεσμού αυτού καθώς και την λύση του προβλήματος του κλειστού κέντρου, που στερεί το οξυγόνο από όλες τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της πόλης. Συγκεκριμένα, καλύτερο τζίρο δήλωσε το 11,3%, ίδιο τζίρο δήλωσε 19,7% χειρότερο τζίρο δήλωσε το 61,1%.

Το 93,4% των εμπόρων, δηλώνουν ότι θέλουν να καταργηθούν οι Ενδιάμεσες Εκπτώσεις.  Το 6,6% των εμπόρων θέλουν να διατηρηθεί ο θεσμός των  Ενδιάμεσων Εκπτώσεων.

Πάνω από το 58% των εμπόρων δηλώνει πως οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας επηρεάζει δραματικά το τζίρο των καταστημάτων και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για την αποσυμφόρηση της κατάστασης.

Χριστιάννα Κούσιου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα