back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προαναγγελία Κ. Μητσοτάκη για μεγάλες αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση

Διαβάστε επίσης

Μεγάλες αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση , προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Τhessaloniki Summit. Μίλησε για ένα «νέο, καινοτόμο, απλό και αποτελεσματικό σύστημα» το οποίο «αποσυνδέει- όπως είπε- την ασφάλιση από τα χρόνια εργασίας και το εισόδημα και προσφέρει ελεύθερη επιλογή εισφορών ανάλογα με την επιθυμία και τον σχεδιασμό του κάθε ασφαλισμένου».

Υπογράμμισε επίσης ότι τα κόκκινα δάνεια αντιμετωπίζονται ριζικά με το σχέδιο «Ηρακλής», λέγοντας ότι «το τραπεζικό σύστημα και οι δανειολήπτες απελευθερώνονται από ένα μεγάλο βάρος»

Στον απόηχο και της συνάντησης με τον Ζόραν Ζάεφ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοστάκης υπογράμμισε στην ομιλία του ότι επιθυμία της Ελλάδας είναι να δει την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία στην ΕΕ, σημειώνοντας ωστόσο ότι περιμένουμε να δούμε και από αυτούς να κάνουν τα απαραίτητα βήματα.

Σε ότι αφορά την Βόρεια Μακεδονία τόνισε ότι έχουμε χρέος να αμβλύνουμε τις πολλές αρνητικές συνέπειες μία συμφωνίας που έχει ήδη υπογραφεί, με ρεαλισμό και ωριμότητα και κατέστησε σαφή την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην προστασία του ονόματος και της φήμης της Μακεδονίας και των προϊόντων της. Τόνισε μάλιστα την ανάγκη να θεραπευτούν αμέσως «ατοπήματα» όπως η αθέμιτη εμπορική πρακτική στις διεθνείς αγορές που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες οινοπαραγωγοί από ανταγωνιστές που χρησιμοποιούν παράνομα την προστατευμένη γεωγραφική ένδειξη Μακεδονία

Σε ό,τι αφορά την Αλβανία επισήμανε την υποχρέωσή της να προχωρήσει στην απρόσκοπτη και αντικειμενική απογραφή του πληθυσμού, σεβόμενη το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και να εγγυηθεί στην πράξη τις περιουσίες και τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ευρώπη παρά τις επιφυλάξεις της κρατά τις πόρτες ανοιχτές στα Δυτικά Βαλκάνια και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα