back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης

Την πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ μετά τις εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου και το γαλλικό φρένο στην έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, θα έχει το απόγευμα της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο του «Thessaloniki Summit 2019» που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει την θέση ότι η χώρα μας στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων εφόσον αυτές πληρούν τις ενταξιακές προϋποθέσεις, καθώς θεωρεί- όπως έχει δηλώσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- ότι «είναι προς όφελος και της Ευρώπης και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, η ευρωπαϊκή τους προοπτική».

Σημειώνεται ότι η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης το ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη και ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει τότε ότι ο ίδιος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ότι μπορούσε για να μην κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά μετά την κύρωσή της αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί.

Αναμένεται πάντως να επισημάνει και στη σημερινή συνάντηση στο ζήτημα των εμπορικών σημάτων και ιδιαίτερο συμβολισμό ως προς αυτό έχει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θα παραστεί και στη συνέντευξη τύπου που παραχωρεί νωρίς το απόγευμα ο ΣΕΒΕ για την παρουσίαση του εμπορικού σήματος των μακεδονικών προϊόντων.

Στο περιθώριο του«Thessaloniki Summit 2019» ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα