back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι είπε ο Φρουζής στην προανακριτική – Νέα κατάθεση την Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Ευνοϊκή για την τιμολόγηση φαρμάκων ήταν η νομοθεσία επί ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είπε ο πρώην ισχυρός άνδρας της Νovartis Κωνσταντίνος Φρουζής, μιλώντας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, προσθέτοντας, ότι η κ. Τουλουπάκη τον είχε καλέσει τον Μάιο του 2018 σε άτυπη συνάντηση, όχι για να καταθέσει αυτά που ήθελε εκείνος, αλλά για να πει αυτάπου η ίδια επεδίωκε.

Ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε ότι «Προσωπικά, ποτέ δεν συνάντησε πριβέ τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν μετέφερα ποτέτίποτα προς αυτόν. Ούτε τροχήλατη, ούτε ιπτάμενη βαλίτσα», ενώ πρόσθεσε ότι τονπρώην πρωθυπουργό τον συνάντησε σε μία μεγάλη και ανοιχτή συνάντηση παρουσίατης Ανγκελα Μέρκελ.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν είχε συναντήσεις με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που αρχικά είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, ο κ. Φρουζής σχολίασε ότι «τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ευάγγελο Βενιζέλο και  Γιώργο Κουτρουμάνη δεν τους έχει δειποτέ του.

Όπως δήλωσε, τους κ. κ. Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λυκουρέτζο,  Άδωνη Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά, τους είχε συναντήσει κάποιες φορές ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ. Την περίοδο υπουργίας του Άδωνη Γεωργιάδη ανέφερε ότι είχε ψηφιστεί νομοσχέδιο για τα φάρμακα με το οποίο είχαν όλοι πρόβλημα με την κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε: «Συναντήθηκα και με τον Τσίπρα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου που μας μείωνε τις τιμές (πριν το 2015). «Άνθρωπος δεν πήρε ούτε ευρώ από εμένα», ισχυρίστηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας, προσθέτοντας ότι : «Δεν υπήρχε ταχεία αποπληρωμή οφειλών στη Νovartis. Το 2014 οτζίρος μας ήταν 330 εκατ. ενώ από το 2015 έως το 2019 είχε αλματώδη αύξηση στα 400-420 εκ επί ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, για τον Παναγιώτη Πικραμμένο είπε ότι τον συνάντησε μια φορά στο φουαγιέ το Μεγάρου Μουσικής.

Η κατάθεση του κ. Φρουζή στην προανακριτική θα συνεχιστεί την Παρασκευή στις 09.30 το πρωί.

Στον Άρειο Πάγο η κατάθεση του Κ. Φρουζή

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής , ενδέχεται μετά την προανακριτική επιτροπή της Βουλής να κληθεί να καταθέσει και ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου , οι οποίοι διενεργούν την έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης αναμένεται να ζητήσουν, με την ολοκλήρωση της, από τη Βουλή την κατάθεση του Κ. Φρουζή καθώς φέρεται να έκανε λόγο για ”πιέσεις”, που συνδέονται με την Εισαγγελία Διαφθοράς .

 

Στέλλα Παπαμιχαήλ, Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα