back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ATP Finals: Ο Φέντερερ πέταξε εκτός ημιτελικών τον Τζόκοβιτς

Διαβάστε επίσης

Ο Ρότζερ Φέντερερ υπενθύμισε γιατί θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, αποκλείοντάς τον Νόβακ Τζόκοβιτς από τη συνέχεια των ATP Finals.

Ύστερα από μια μέτρια εμφάνιση κόντρα στον Ντόμινικ Τιμ και μια απλώς καλή απέναντι στον Ματέο Μπερετίνι, ο Φέντερερ απέδειξε γι’ άλλη μια φορά γιατί θεωρείται από πολλούς ειδικούς ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών. Με αντίπαλο έναν ακόμη μεγάλο του αθλήματος, τον 32χρονο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο «Βασιλιάς» φύλαγε μια εμφάνιση αντάξια της ποιότητάς του, νικώντας τον Σέρβο πρωταθλητή με 6-4, 6-3 μέσα σε 1 ώρα και 13 λεπτά και πετώντας τον εκτός συνέχειας των ATP Finals.

Ο Φέντερερ πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση, κερδίζοντας το 81% των πρώτων σερβίς του και το 82% των δεύτερων, ενώ είχε συνολικά 12 άσους και 3/7 πόντους για μπρέικ. Στον αντίποδα, οι αντίστοιχοι αριθμοί για τον Τζόκοβιτς ήταν 57%, 44%, 2 και 0/1.

Η ήττα του Σέρβου σήμανε την οριστική παραμονή του Ραφαέλ Ναδάλ στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, αφού θα άλλαζε μόνο στην περίπτωση που ο Νόλε κατακτούσε το τουρνουά.

Δείτε φάσεις από το παιχνίδι

 https://youtu.be/MjbAMaAEL_4

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα