12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Στη Βουλή κατατίθενται σήμερα δύο τροπολογίες για την τόνωση της οικονομίας και τη βελτίωση της κοινωνικής ζωής:

Το υπουργείο Εσωτερικών “φέρνει” προς ψήφιση σειρά ρυθμίσεων για την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης (από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Μαίου).

Παράλληλα, το υπουργείο Περιβάλλοντος καταθέτει τροπολογία για τη προσωρινή δημιουργία ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομων, και την προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης στα αστικά κέντρα. Εντός των επόμενων ημερών, το Υπουργείο, θα αποστείλει στους Δήμους της χώρας σχετικό οδηγό, για την ανακατανομή του οδικού χώρου, τη δημιουργία προσωρινών λωρίδων κίνησης ποδηλάτων, αλλά και με προτάσεις σχεδιασμού προσωρινών επεκτάσεων πεζοδρομίων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε πλατείες, κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμια.

Παρά τη χαμηλή διασπορά, ο κορωνοϊος είναι παρόν, προειδοποιούν οι ειδικοί. Επαναλαμβάνουν τις αυστηρές συστάσεις για κοινωνική αποστασιοποίηση, απολύμανση χεριών και χρήση μάσκας.

Με υψηλές προσδοκίες από τον εμπορικό κόσμο, ξεκινά το τρίτο στάδιο της επιστροφής στην νέα κανονικότητα.

Τα εμπορικά και εκπτωτικά κέντρα ανεβάζουν ρολά στις 10 το πρωί. Με διευρυμένο ωράριο θα μπορούν να λειτουργούν ινστιτούτα περιποίησης σώματος και κέντρα εκπαίδευσης ζώων συντροφιάς. Στις 8 το πρωί ανοίγουν τις πύλες τους ζωολογικά πάρκα και βοτανικοί κήποι. Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν και τα επιβεβλημένα υγειονομικά πρωτόκολλα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w athina984. Gr

Το πρώτο βήμα για την επανέναρξη των πολιτιστικών δράσεων γίνεται με την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, με διευρυμένο ωράριο από τις 8 το πρωί έως της 8 το βράδυ..

Στα σχολεία επιστρέφουν οι μαθητές της πρώτης και δευτέρας Λυκείου, και οι μαθητές Γυμνασίου.

Ανοιχτές θα είναι αθλητικές εγκαταστάσεις και κολυμβητήρια για την κάλυψη αναγκών ατομικής προπόνησης από αθλητές σωματείων, ηλικίας 13 ετών και άνω….

Άγκυρα σηκώνουν τα πλοία από και προς την Κρήτη, ενώ χωρίς περιορισμούς θα γίνεται η μετακίνηση των πολιτών σε όλη την ηπειρωτική χώρα. …. Πλοία, τραίνα και λεωφορεία θα αναχωρούν με το 50% της πληρότητάς τους, ενώ η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από όλους τους επιβαίνοντες. Ελεύθερη θα είναι η μετακίνηση από και προς την Εύβοια.

Έως τις 31 Μαίου παρατείνεται η αναστολή πτήσεων από και προς Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Τουρκία και Αλβανίας. Σε ισχύ παραμένει και η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα, μη Ευρωπαίων πολιτών.

Σε τακτικό ανακριτή παραπέμπεται την Τετάρτη, ο 76χρονος Αλβανός υπήκοος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι ασελγούσε στις ανήλικες εγγονές του. Μέχρι την απολογία του ο κατηγορούμενος θα παραμείνει κρατούμενος.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μία κρατούμενη έβαλε φωτιά στο στρώμα της σε ειδικό δωμάτιο της παθολογικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, της Πάτρας, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη. Η γυναίκα είχε συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες, μαζί με τρεις άνδρες, στην περιοχή Σαγέικα Αχαΐας, για συμμετοχή σε σπείρα που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στην Πάτρα και στην Αττική.

Επίθεση με μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Αποστόλου Παύλου, κοντά στο τουρκικό προξενείο, πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην κυριακάτικη κλήρωση του τζόκερ με αριθμούς 1, 23, 33, 34, 42 και τζόκερ το 8. Περισσότερα από 5,5 εκτ ευρώ μεταφέρονται στην κλήρωση της Τρίτης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις και σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα