back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στον τελικό του ATP Finals ο Τσιτσιπάς, 2-0 τον Φέντερερ

Διαβάστε επίσης

 

Στον τελικό του ATP Finals για πρώτη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που επικράτησε στον ημιτελικό του Ρότζερ Φέντερερ με 6-3, 6-4.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε την πιο ώριμη εμφάνιση του στη διοργάνωση και απέκλεισε μετά από μία ώρα και 36 λεπτά τον Ελβετό. Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ και προηγήθηκε με 2-0 ενώ στη συνέχεια βρέθηκε μπροστά με 3-0 και 4-1. O Φέντερερ μείωσε σε 4-2 αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής έσβησε το τριπλό μπρέικ πόιντ του αντιπάλου του και προηγήθηκε με 5-2.
Πλέον ο Έλληνας τενίστας περιμένει τον αγώνα που είναι προγραμματισμένος για τις 22:00 ανάμεσα στον Ντόμινικ Τιμ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο νικητής θα συμπληρώσει το ζευγάρι του τελικού, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (17/11, 20:00).

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, και της επικράτησης απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε τα εξής: «Ήταν μία πνευματική μάχη. Είναι η μεγαλύτερη τιμή το να παίζω κόντρα στον Φέντερερ. Η σημερινή νίκη είναι από τα καλύτερα ματς της καριέρας μου. Σε αυτά τα ματς θέλω να βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό.Κατάφερα έμεινα ψύχραιμος δεν σκέφτηκα αρνητικά. Το μπρέικ που έκανα ήταν πάρα πολύ σημαντικό για να κλείσω τον αγώνα».
Δεν μπορώ να αντιγράψω τον Φέντερερ. Αυτός ο τύπος κάνει μαγικά στο γήπεδο. Τουλάχιστον προσπαθώ να κάνω έστω τα μισό αυτά που μπορεί να κάνει. Ο καθένας έχει το δικό του προσωπικό παιχνίδι. Είναι ωραίο που υπάρχουν αθλητές που παίζουν με το ένα χέρι. Ήταν το είδωλο μου.
Ήλπιζα πως κάποια στιγμή όταν μεγάλωνα θα έπαιζα κόντρα σε εκείνον. Ήμουν και εγώ ένα από τα παιδιά που τον θαύμαζα, παρακολουθώντας την διοργάνωση. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου πως βρίσκομαι εδώ, στο Λονδίνο. Θα πρέπει να είμαι προσεκτικός στον τελικό. Να προγραμματίσω καλά το παιχνίδι μου. Τώρα χρειάζεται ξεκούραση».
Για τον αυριανό τελικό: «Έχω δουλέψει πολύ σκληρά θέλω να μείνω ψύχραιμος και συγκεντρωμένος. Η δουλειά μου δεν έχει τελειώσει ακόμα για αυτό και πρέπει να δώσω περισσότερα».

Στέφανος Λεμονίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα