back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η “Κιβωτός” κάνει και πρωταθλητισμό

Διαβάστε επίσης

 

Από ένα αγώνα μπάσκετ ξεκίνησε η όμορφη ιστορία της «Κιβωτού του Κόσμου» και του πατέρα Αντώνιου στον Κολωνό και μετά από 4 χρόνια παρουσίας στη Δ΄ ΕΣΚΑ, η ομάδα μπάσκετ στοχεύει πλέον και στην άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία, αφού σε 6 ματς μετράει συνεχόμενες νίκες.

Ο υπεύθυνος όλων των τμημάτων μπάσκετ Φίλιππος Σωτηρόπουλος ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας μας «Όλα ξεκίνησαν πριν από είκοσι χρόνια όταν ο πατέρας Αντώνιος έβλεπε από το μπαλκόνι του νεαρά παιδιά με μια μπάλα μπάσκετ , που το βράδυ δεν πήγαιναν στο σπίτι τους. Μιλάμε για έναν ευθυτενή άνδρα με ύψος 1.90 που έπαιζε κι αυτός μπάσκετ. Η προσέγγιση αρχικά ήταν δύσκολη και τα παιδιά επιφυλακτικά απέναντι σε έναν παπά με ράσα που έπαιζε μπάσκετ. Τον αντιμετώπισαν με καχυποψία, αλλά τη δεύτερη και την τρίτη φορά, τα παιδιά άρχισαν να ανοίγουν την καρδιά τους και να απαντούν στις ερωτήσεις «γιατί δεν πάτε το βράδυ στο σπίτι σας, γιατί δεν πάτε στο σχολείο; Και τα παιδιά άρχισαν να ανυπομονούν πότε θα ξαναβρεθούν για να τα πουν με τον νεαρό ιερέα. Χάρη στην «Κιβωτό» άρχισαν να διαβάζουν, να παίρνουν το χαρτζιλίκι τους, να έχουν το φαγητό, τα ρούχα τους και κάλυπταν τις βασικές ανάγκες τους. Έφτιαξαν και ομάδα μπάσκετ η οποία σάρωνε τα κύπελλα και τα βραβεία σε αγώνες εκκλησιών και αργότερα άρχισαν να επανδρώνουν τις ομάδες της περιοχής, Αιγαία, Γρανικό, Ρουφ»

Δεν ήταν όμως μόνο ο αθλητισμός το όφελος για τα παιδιά που πήγαν στην «Κιβωτό» με εισαγγελική παραγγελία, παιδιά που κακοποιήθηκαν και ήταν μέλη μονογονεικής οικογένειας. Η Κιβωτός έχει πέντε παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα και 100 διαμερίσματα, όπου τα παιδιά μένουν με τη μητέρα ή τον πατέρα τους. Και κάθε Παρασκευή παίρνουν και τα τρόφιμα τους, ενώ ο πατήρ Αντώνιος ξέρει και τα 500 παιδιά-μέλη με τα μικρά ονόματα τους. Μετά τα 18 χρόνια τους μάλιστα δεν μένουν στην «Κιβωτό» εντάσσονται στην κοινωνία, με σπίτι, δουλειά. Απασχολούνται είτε στις υπηρεσίες μας, αποθήκες, κουζίνα, γραφεία, είτε στις επιχειρήσεις που μας στηρίζουν, ενώ φέτος τέσσερα  παιδιά σπουδάζουν στα ΑΕΙ και άλλα τόσα σε ιδιωτικές σχολές»

Η ομάδα μπάσκετ κάνει και πρωταθλητισμό «Τα τρία πρώτα χρόνια η Ένωση δεν επιτρέπει τις μεταγραφές και ισάριθμες φορές χάσαμε την άνοδο στα μπαράζ. Φέτος όμως πήραμε παίκτες που μας ενίσχυσαν και με 6 νίκες σε ισάριθμα ματς είμαστε πρώτοι και στοχεύουμε στην απευθείας άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία»

Σ. Λεμονίδης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα