back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε μη προγραμματισμένο ιατρικό έλεγχο υποβλήθηκε ο Τραμπ

Διαβάστε επίσης

Σε μη προγραμματισμένο ιατρικό έλεγχο υποβλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο Τραμπ εισήχθη στο Walter Reed National Medical Center, και το επιτελείο του ανέφερε ότι οι εξετάσεις ήταν μέρος του τακτικού ελέγχου που πραγματοποιεί κάθε χρόνο.

Το σημείο που κινητοποίησε το ενδιαφέρον των αμερικανικών ΜΜΕ ήταν ότι ο ιατρικός έλεγχος στον Ντόναλντ Τραμπ δεν αναφερόταν -ως είθισται- στο πρόγραμμα του, καθώς και το γεγονός ότι είχε υποβληθεί στο ετήσιο τσεκ απ τον περασμένο Φεβρουάριο.

Να σημειωθεί ότι στο τσεκ απ του Φεβρουαρίου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πάρει κιλά στο διάστημα της παραμονής του στον Λευκό Οίκο. Με βάρος 110 κιλά και ύψος 1,90μ. ο Τραμπ είχε ξεπεράσει το επίσημο όριο της παχυσαρκίας με τον δείκτη μάζας σώματος να βρίσκεται στο 30,4.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Στέφανι Γκρίσαμ, υποστήριξε, ότι ο 73χρονος πρόεδρος αναμένεται να έχει ένα «πολυάσχολο 2020» και θέλησε να εκμεταλλευτεί ένα «ελεύθερο Σαββατοκύριακο», προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις ρουτίνας.

«Ο πρόεδρος παραμένει υγιής και γεμάτος ενέργεια, χωρίς να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις, όπως φάνηκε και από τις επανειλημμένες, ενθουσιώδεις εμφανίσεις του μπροστά σε χιλιάδες Αμερικανούς», ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Απέφυγε, ωστόσο, να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι οι προηγούμενοι ιατρικοί έλεγχοι του Ντόναλντ Τραμπ είχαν προαναγγελθεί και είχαν καταγραφεί επισήμως στο προεδρικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τους «Times», ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξετάστηκε από 12μελή ιατρική ομάδα, με επικεφαλής τον ιατρό Σιν Κόνλεϊ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα