back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καλή εμφάνιση και νίκη η εθνική ποδοσφαίρου

Διαβάστε επίσης

Μια ακόμα καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό της η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που επικράτησε με σκορ 2-1 της Φινλανδίας στο ΟΑΚΑ για τη 10η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2020.

Μπορεί να μην προκρίθηκε στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά έδειξε πως είναι σε πολύ καλό δρόμο

Η εθνική μας ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ, καθώς ένα προσωπικό λάθος του Σταφυλίδη έφερε τον Πούκι σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον Βλαχοδήμο. Ο Φινλανδός επιθετικός δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει και να κάνει το 0-1 στο 27’.

Παρά το εις βάρος του σκορ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντέδρασε σωστά, κέρδισε χώρο στο γήπεδο και κατάφερε να απειλήσει το τέρμα των Φινλανδών. Μάλιστα με την έναρξη του β’ μέρους στο 47’ ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Λημνιός έκανε το γύρισμα, έκοψε η άμυνα της Φινλανδίας, η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα, εκείνος γύρισε για τον Μάνταλο, ο οποίος με κοντινό πλασέ από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-1.

Στο 66′ Ο Μπακάκης πάσαρε στον Λημνιό, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα, αλλά έδιωξε η άμυνα της Φινλανδίας.

Οι Φινλανδοί αντέδρασαν και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 67’ με τον Πούκι να στέλνει άουτ τη μπάλα από πολύ καλή θέση.

Τρία λεπτά αργότερα όμως η «γαλανόλευκη» ανέτρεψε την κατάσταση και προηγήθηκε. Ο Γιαννούλης σέντραρε από τα αριστερά, ο Λημνιός έκανε το γύρισμα, ο Κουλούρης πλάσαρε, ο Γιόρονεν απέκρουσε και ο Γαλανόπουλος από κοντά έκανε το 2-1, σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα με τη γαλανόλευκη φανέλα.

Στο 87′ μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική, με τον Κουλούρη -από τρομερή ενέργεια του Μάνταλου- να μην καταφέρνει σε δυο περιπτώσεις από τη μικρή περιοχή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ετσι η εθνική κατέκτησε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος – Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης – Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος (73’ Μπουχαλάκης) – Μάνταλος (93’ Mσούρας), Λημνιός, Μπακασέτας – Παυλίδης (64’ Κουλούρης)

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Γιόρονεν – Ραϊτάλα, Τόιβιο (59’ Λαμ), Σάουλι Βαϊσάνεν, Λέο Βαϊσάνεν – Λούντ, Κάουκο, Καμαρά, Σούλερ (77’ Γιένσεν) – Σκραμπ (77’ Σόιρι), Πούκι

Ανδρέας Χανιάς

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα