back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χονγκ Κονγκ: Πάνω από 100 διαδηλωτές παραμένουν στην Πολυτεχνική Σχολή

Διαβάστε επίσης

Εντείνονται οι φόβοι της βίαιης καταστολής ή μίας νέα αιματηρής σύγκρουσης στο Χονγκ Κονγκ, καθώς το αδιέξοδο ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας στην Πολυτεχνική Σχολή συνεχίζεται για τρίτη μέρα.

Σύμφωνα με το BBC, με περί τους 100 πολίτες να εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι εντός του χώρου του πανεπιστημίου, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι οι προμήθειες σε τρόφιμα θα τους φτάσουν “το πολύ για άλλη μία ημέρα”.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της κυβέρνησης Κάρι Λαμ, περίπου 600 διαδηλωτές παραδόθηκαν στην αστυνομία κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, αφότου η αστυνομία επέτρεψε σε δύο διαπραγματευτές να συνομιλήσουν με τις δύο πλευρές.

Οι αστυνομικές αρχές επίσης, οι οποίες έχουν περικυκλώσει την Πολυτεχνική Σχολή και απωθούσαν με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ όσους διαδηλωτές επιχειρούσαν να βγουν έξω, έδωσαν άδεια σε περίπου 20 ακτιβιστές να βγουν για να μπορέσουν να λάβουν ιατρική φροντίδα.

Οι διαδηλωτές, νέοι στην συντριπτική πλειονότητά τους, επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους προβάλλοντας συγκεκριμένα αιτήματα, εκ των οποίων βασικό είναι η έρευνα για την αστυνομική βία, ενώ εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η μοναδική ταυτότητα του Χονγκ Κονγκ απειλείται από την Κίνα.

Όσοι από αυτούς βγουν από το κτήριο της Πολυτεχνικής σχολής αναμένεται να συλληφθούν αμέσως.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα