back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ψυχικές ανατομίες στο Νέο Κόσμο

Διαβάστε επίσης

 Soul Anatomies – Ανατομίες ψυχής χωρίς νυστέρι

Η εικαστική έκθεση που μας καλεί  όχι μόνο να παρατηρήσουμε τα  συναισθήματα των καλλιτεχνών αλλά και να ανακαλύψουμε την δική μας ψυχική ανατομία…

Δεκαεπτά ανερχόμενοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν έναν ψυχικό διάλογο, σαν εξωτερικοί παρατηρητές, αλλά και όπως το βίωσαν οι ίδιοι σε έναν ολοκαίνουριο χώρο τέχνης και πολιτισμού στο Νέο Κόσμο με την επωνυμία Hart & Gart.

Η έκθεση Soul Anatomies πραγματεύεται καλλιτεχνικά τις «ψυχικές ανατομίες», όπως αυτές εκφράζονται μέσα από  τέχνες όπως: η ζωγραφική, γλυπτική, ψηφιδωτό, εγκατάσταση και art performance.

Τα έργα, επιλεγμένα από την επιμελήτρια και ιστορικό τέχνης Αγγελική Μπάρα, συνδέονται και δημιουργούν μια εικαστική ενότητα χάρη στην κοινή τους αφετηρία: όλα, ως ψυχικές ανατομίες, αποτελούν ουσιαστικά μετουσιώσεις του άυλου, των συναισθημάτων του κάθε δημιουργού, που με διαφορετικό κάθε φορά μέσο παρουσιάζει τον εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό του.

Διάλογος με τους καλλιτέχνες

Όσοι επισκεφθείτε την έκθεση την Κυριακή  24 Νοέμβρη στις 18:00 στο Hart&Gart, θα έχετε τη ευκαιρία να συζητήσετε με τους καλλιτέχνες και την επιμελήτρια σχετικά με την ψυχική ενδοσκόπηση και την σχέση της με την τέχνη. Στόχος αυτού του διαλόγου είναι να τονιστεί η αξία του διαλόγου και της επικοινωνίας με τους καλλιτέχνες για τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα.

Hart & Gart μία γκαλερί για όλους

Στο Hart & Gart υπάρχει εύκολη πρόσβαση για άτομα με κινητικές δυσκολίες, καθώς ο χώρος έχει ειδική ράμπα. Παράλληλα, υπάρχει μια παραπάνω ευαισθητοποίηση ως προς την διαχείριση του χώρου και τις εκδοχές της έκθεσης, για να μπορούν άτομα με δυσκολίες να νιώσουν άνεση και οικειότητα σε έναν χώρο που φιλοξενεί έργα τέχνης και όπως λένε οι ιδιοκτήτες με αυτό τον τρόπο ο χώρος υιοθετεί και κάνει πράξη την φράση « Η τέχνη δεν είναι για λίγους».

Οι καλλιτέχνες  απόφοιτοι ή τελειόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση

Γιάννης Γιγουρτάκης, Νεκτάριος Θεοδώνης, Ελισσό Θεοχάρη, Νίκος Καζής, Ελένη Μάναλη, Χρήστος Καλόγηρος, Αθηνά Κανελλοπούλου, Μαριλένα Κρανιώτη, Μάξιμος Μανώλης, Άγγελος Μεργές, Γιάννης Μιχαλάτος, Μαρκέλλα Μιχαλιτσιάνου, Τάσος Μυλωνάς, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Αργύρης Ραλλιάς, Άρης Ροζόπουλος, Παναγιώτης Σταύρου.

Info

Έως τις 30 Νοεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Σάββατο: 11:00-20:00
Κυριακή: 17:00 – 21:00
Δεινοστράτους 89-91, Αθήνα

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα