back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«The Orbit»: Νέο κέντρο έρευνας και καινοτομίας από την Beat

Διαβάστε επίσης

Το νέο της κέντρο έρευνας και καινοτομίας που θα στεγαστεί στο κτήριο γραφείων «The Orbit» εγκαινίασε ανεπίσημα η Beat, με τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας, Νίκο Δρανδάκη, να ανακοινώνει μέσω ανάρτησής του στο Facebook ότι οι πρώτες ομάδες ξεκίνησαν να μετακομίζουν στο κτήριο.

Όπως έγραψε ο κ. Δρανδάκης η είσοδος στο Orbit είναι το «επιστέγασμα» της μέχρι τώρα επιτυχημένης πορείας της εταιρείας και το εφαλτήριο για κάτι ακόμα μεγαλύτερο. «Στόχος είναι να γίνουμε η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την Ευρώπη τα επόμενα 5 χρόνια. Όλα δείχνουν ότι πάμε με ταχύτητα προς τα εκεί», ανέφερε.

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου από το Orbit οι συνεργάτες της εταιρείας (περίπου οι μισοί από τους 700 υπαλλήλους που έχει σήμερα) θα αναπτύσσουν νέες εφαρμογές με τεχνολογίες Machine Learning και Τεχνητή Νοημοσύνη. Μάλιστα η Beat σχεδιάζει να λειτουργήσει και ένα νέο enginnering hub στο Άμστερνταμ.

Όπως έγραψε ο κ. Δρανδάκης: «Το Beat είναι διαθέσιμο και λειτουργεί σε 22 πόλεις σε όλη τη Ν. Αμερική (χωρίς την Ελλάδα πλέον την οποία δεν διαχειριζόμαστε), εξυπηρετεί σχεδόν ένα εκατομμύριο διαδρομές κάθε μέρα που περνάει(!), με εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ ετήσια καθαρά έσοδα».

Το Orbit

Το κτήριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 42.000 τμ βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Κηφισίας με την Πανόρμου, ανήκει στη Noval Properties εταιρεία ακινήτων του ομίλου Βιοχάλκο. Ο σχεδιασμός του έγινε από την εταιρεία LC Architects και η κατασκευή από την Τέρνα.

Όπως σημείωσε ο ιδρυτής της Beat, «το Orbit δεν είναι ακόμα έτοιμο 100%, αλλά ήμασταν βιαστικοί και θέλαμε να μπούμε. Όταν ολοκληρωθεί, πιστεύω ότι θα είναι το πιο φωτογραφημένο κτίριο της σύγχρονης Αθήνας».

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό νέο κτίριο που πιστεύω ότι θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής για την Αθήνα, την πορεία προς μια καλύτερη και πιο δημιουργική πόλη», ανέφερε ακόμη.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα