back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βουλή: Έντονες αντιδράσεις ΓΕΝΟΠ στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ

Διαβάστε επίσης

Την έντονη αντίδραση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, καθώς και του Σωματείου της ΔΕΠΑ προκάλεσε στην αρμόδια επιτροπή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ΔΕΗ.

Ηχηρότερη ήταν η διαφωνία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη, ο οποίος σχολιάζοντας την μείωση των εκπτώσεων στα τιμολόγια των εργαζομένων έκανε λόγο για κοινωνικό αυτοματισμό, προσθέτοντας ότι ούτε «η χούντα δεν κατήργησε μονομερώς την συλλογική σύμβαση». Για την άρση της μονιμότητας έκανε λόγο για δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων και σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις οδηγούν την εταιρεία στις εποχές που θα ξαναγεμίσει η πλατεία Κλαυθμώνος, γιατί οι επόμενοι θα μπορούν να διώχνουν τους προηγούμενους.

Για αντεργατική πολιτική σε σχέση με όσα μέχρι σήμερα ισχύουν έκανε λόγο ο Πρόεδρος Εργαζομένων της ΔΕΠΑ, Δημήτρης Μανώλης, εκφράζοντας την απόλυτη δυσαρέσκεια για την έλλειψη κάθε θετικής διάταξης για το σύνολο των εργαζομένων στην εταιρεία, ενώ εκτίμησε ότι το τίμημα για τη ΔΕΠΑ δεν θα αντανακλά την πραγματική της αξία αν προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

“ H ΔΕΗ πρέπει να λειτουργεί επί ίσοις όροις με τον ανταγωνισμό και όχι με όρους του παλιού δημοσίου» τόνισε ο Πρόεδρος και ΔΣ της ΔΕΗ Γιώργος Στάσης.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα