back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Πνίγηκαν» Πελοπόννησος και Δυτική Ελλάδα – Έρχεται και στην Αττική η κακοκαιρία

Διαβάστε επίσης

Η κακοκαιρία που πλήττει από χθες τη χώρα έχει ήδη προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Στον Πύργο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμύρες σε σπίτια, ενώ σε ποτάμια μετατράπηκαν πολλοί δρόμοι.

Πολλά τα προβλήματα στον νομό Χαλκιδικής και στη Θεσσαλονίκη. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ υπάρχουν αρκετές ζημιές στο οδικό δίκτυο. Διεκόπη η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης- Πολυκάστρου- Ευζώνων, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης.

Στη περιοχή της Νέας Τριγλίας ενα ταξί παρασύρθηκε από τα νερά και κατέληξε στη θάλασσα. Ευτυχώς ο οδηγός κατάφερε να βγει έγκαιρα μόνος του από το όχημα.

Στον δήμο Ν. Προποντίδας οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλές ζημιές, ενώ η πυροσβεστική είχε 50 κλήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, για αντλήσεις υδάτων.

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στο ύψος της Παλαιάς Πέλλας που είχε διακοπεί λόγω της έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης φερτών υλικών.

Στο νομό Κιλκίς, σε ισχύ παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μεταξύ των οικισμών Άσπρος και Αξιοχώρι και η μετακίνηση των οδηγών γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Πλημμύρες, πτώση δέντρων, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, καταστροφές σε στέγες και φθορές στο οδικό δίκτυο προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε τις πρωινές ώρες χθες τη Ζάκυνθο. Οι ζημιές καταγράφονται στα χωριά Καμίνια, Κερί, Μαριές, Κοιλιωμένο, Παντοκράτορα, Σκοινάρι, Βολίμες, Άγιο Λέοντα, Αμπελόκηπους, Βασιλικό.

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία στις περιοχές Πετάλεια και Λαύκι στην Κέρκυρα όπου οι ισχυροί άνεμοι έριξαν ελαιόδεντρα και πήραν σκεπές από στάνες που υπάρχουν εκεί.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η οποία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, το κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί καί σήμερα.

Βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές, ενώ τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά από το μεσημέρι και μετά. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις σκόνης, προκαλώντας λασποβροχές, ενώ η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 7 μποφόρ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα