back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για την παιδεία.

Οι φοιτητές χαρακτηρίζουν “αντεκπαιδευτικά” τα μέτρα της κυβέρνησης και διαμαρτύρονται για την κατάργηση του ασύλου, για τις επικείμενες διαγραφές φοιτητών και το ν+2, τη διάλυση, οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, της δημόσιας δωρεάν παιδείας, την εξίσωση των πτυχίων της δημόσιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ενώ ζητούν να αυξηθεί χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών των φοιτητών.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 12:00 με συγκέντρωση στα προπύλαια, ενώ γύρω στη 1:30 πραγματοποιήθηκε πορεία προς τη Βουλή.

Η συμμετοχή ήταν μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες φοιτητικές κινητοποιήσεις, καθώς όπως φαίνεται η απόφαση για το σημερινό συλλαλητήριο πάρθηκε χθες το βράδυ και δεν υπήρχε ο χρόνος να κοινοποιηθεί.

Παράλληλα, στη διάρκεια της συγκέντρωσης στα Προπύλαια, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέβηκαν στη στέγη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια και κρέμασαν ένα πανώ με το οποίο καλούν σε “μοτοπορεία αλληλεγγύης” την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στο Μοναστηράκι, στις 18:00. Στη συνέχεια, όταν κατέβηκαν από τη στέγη πέταξαν τρικάκια.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα