back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνω από 1200 κεραυνοί σε Αττική και Βοιωτία

Διαβάστε επίσης

Προβλήματα προκάλεσε στους δρόμους η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το απόγευμα της Πέμπτης την Αττική.

Αυξημένη κίνηση

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα αυτοκίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας, τον Κηφισό και την είσοδο της εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Εν τω μεταξύ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κυριαζή, στην Κηφισιά, από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Κηφισίας έως την οδό Αγίου Τρύφωνος, λόγω θραύσης αγωγού ύδρευσης.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δύο κλήσεις για κοπή δένδρων.

Η ΕΜΥ, με Έκτακτο Δελτίο, είχε προβλέψει για επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη το μεσημέρι. Από τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής. Από το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη η Εύβοια, που πλήττεται τις τελευταίες ώρες από τις καταιγίδες.

1200 κεραυνοί σε Αττική και Βοιωτία

Περισσότεροι από 1.200 κεραυνοί και σημαντικά ύψη βροχής έπεσαν σε Αττική και Βοιωτία, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου. Στην Παλλήνη έως τις 19:00 έπεσαν 47 χιλιοστά βροχής, στην Αγία Παρασκευή και στην Παλλήνη, ενώ στην Τανάγρα και στην Πετρούπολη 26 χιλιοστά.

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν επίσης μεγάλο μέρος της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα στη Χαλκιδική και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr, οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις σήμερα υπήρξαν στη Θάσο όπου καταγράφηκαν 102 χιλιοστά βροχής και στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου 92 χιλιοστά.

Καταιγίδες και την Παρασκευή

Για αύριο, Παρασκευή οι περιοχές που θα επηρεάσει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ θα είναι:

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το απόγευμα τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τις Σποράδες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα