back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τεράστια η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη σημερινή μέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, το Έθνος μας, τιμά την πολυεπίπεδη προσφορά τους προς την Πατρίδα.

Στην Ημερήσια Διαταγή του ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει: «Στη σημερινή επέτειο εορτασμού, αποτίουμε φόρο τιμής στη διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πατρίδα, για την εξασφάλιση της ειρήνης και της ελευθερίας.

Μία αποστολή που απαιτεί αδιάκοπη επαγρύπνηση και ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα, ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε κάθε περίσταση. Η γεωπολιτική θέση της χώρας μας, σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο και απαιτητικό διεθνές περιβάλλον, της επιβάλλει να διαθέτει σύγχρονες και αποτελεσματικές Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να εφαρμόζει μια εξωτερική και αμυντική πολιτική με σύνεση και σταθερότητα, παραμένοντας πυλώνας ευημερίας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.»

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρεται στην κοινωνική προσφορά των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ως εξής: «Επιπλέον, στο πλαίσιο της εφαρμογής μέτρων από την Κυβέρνηση, για τη διαμόρφωση μιας ευρύτερης πολιτικής, που θα είναι αρωγός στην καθημερινότητα του πολίτη, έχουμε επιτύχει κατά το τρέχον έτος, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Κοινωνική Προσφορά, να ενδυναμώσουμε σημαντικά το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων ως έναν από τους ακρογωνιαίους πυλώνες της κοινωνικής ζωής με την προσφορά πολυποίκιλου έργου, για το οποίο και σας συγχαίρω.»
Ολοκληρώνοντας την Ημερήσια Διαταγή του, ο ΥΕΘΑ απευθύνεται προς τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και εύχεται: «Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχω την ευθύνη, το χρέος και τη βούληση να μεριμνώ για τις ανάγκες τόσο τις δικές σας, όσο και των οικογενειών σας. Είμαι προσηλωμένος στη συνέχιση και ανάληψη των απαιτούμενων δράσεων, προκειμένου να διευκολύνω την καθημερινότητά σας και να σας παρέχω τη δυνατότητα να εκτελέσετε απερίσπαστα το δύσκολο έργο σας. Η σκέψη μου κάθε τέτοια μέρα, αλλά και κάθε μέρα, είναι κοντά σε κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά, που μακριά από τις οικογένειές σας επιτελείτε το τόσο απαιτητικό, δύσκολο και σημαντικό έργο σας. Σας καλώ να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και προσήλωση την εκτέλεση του έργου σας, την προσφορά σας στο κοινωνικό σύνολο, όπου αυτό απαιτείται και να θυμάστε ότι ο Ελληνικός λαός, τον οποίο υπηρετείται, σας εμπιστεύεται και σας αγαπά. Είμαι πεπεισμένος ότι, εφ’ όσον απαιτηθεί, θα φανείτε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του λαού και των θυσιών των προγόνων μας. Χρόνια Πολλά σε όλους.»

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η ασπίδα της πατρίδας μας. Στον αέρα, στην ξηρά και στη θάλασσα, βρίσκονται πάντα σε διαρκή ετοιμότητα», έγραψε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στο διαδίκτυο για τη σημερινή εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.
Και πρόσθεσε: «Γνωρίζουν, άλλωστε, ότι έχουν δίπλα τους ενωμένο ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Τους ευχαριστούμε».

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα