back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η μαγειρική ως γέφυρα με τους πρόσφυγες

Διαβάστε επίσης

Γεύσεις και αρώματα από το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, το Ιράν, το Κουβέιτ, το Ιράκ θα «πλημμυρίσουν» τον υπολογιστή σας, με το e-cook book του Curing the Limbo του δήμου Αθηναίων.

Επίσης έχετε την ευκαιρία να μεταφέρεται τις ανατολίτικες μυρωδιές και μεζεδάκια στην κουζίνα σας. Συνταγές για κοτόπουλο με σαφράν, κιμαδόπιτα, ντολμαδάκια, πατατόψωμο και άλλα ενδιαφέροντα και εξωτικά πιάτα είναι διαθέσιμες στο cook book .

Οι συμμετέχοντες σε ένα από τα εργαστήρια δεξιοτήτων, που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος ένταξης προσφύγων και μεταναστών Curing the Limbo του δήμου Αθηναίων, μαγείρεψαν, κατέγραψαν, φωτογράφισαν συνταγές της πατρίδας τους και δημιούργησαν ένα e-cook book.

Εργαστήρια δεξιοτήτων

Τα εργαστήρια δεξιοτήτων διεξάγονται στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, στη λογική ενεργοποίησης των προσφύγων, στοχεύοντας στην εμψύχωση των συμμετεχόντων, υπό την ακαδημαϊκή και ερευνητική επίβλεψη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε e-cook book εδώ 

Curing the Limbo- Θεραπεύοντας την αδράνεια

Το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα Curing the Limbo έχει στόχο τη δημιουργία ενός δυναμικού και καινοτόμου μοντέλου ένταξης μέσω του οποίου οι πρόσφυγες ενεργοποιούνται, παρακολουθούν μαθήματα ελληνικών, αγγλικών, δημιουργικής έκφρασης και νέων τεχνολογιών, αποκτούν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή κατοικία και συμμετέχουν σε συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής προσαρμοσμένες στο προφίλ τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Curing the Limbo είναι μία από τις δράσεις, που έδωσαν στην Αθήνα το βραβείο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Καινοτομίας 2018» τον Νοέμβριο του 2018.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα