back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κακοκαιρία: Πλημμύρες και καταστροφές σε όλη τη χώρα – Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Διαβάστε επίσης

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα με τα ισχυρότερα φαινόμενα στη Χαλκιδική και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Προβλήματα στην Αττική

Σε ορισμένες περιοχές οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δημιουργώντας προβλήματα σε οδηγούς και πεζούς. Η δυνατή βροχή, σε όλους τους οδικούς άξονες, δυσκόλεψε την κυκλοφορία των οχημάτων, με τους οδηγούς να μένουν ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους.

Η βροχή, όμως, δεν προκάλεσε προβλήματα μόνο στους δρόμους, αλλά κατάφερε να διακόψει και αγώνα στο βόλεϊ ανδρών, που διεξαγόταν μεταξύ Παναθηναϊκού- Φοίνικα Σύρου.

Ο ημιτελικός του Λιγκ Καπ διεκόπη στο τρίτο σετ, επειδή διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας έσταζε η οροφή και το νερό έπεφτε στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Ετσι, ο διαιτητής αποφάσισε τη διακοπή της αναμέτρησης.

Πλημμύρισαν σπίτια στη Λαμία

Την ίδια ώρα, έντονη νεροποντή σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:00 και στην Λαμία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα.Από τη βροχή πλημμύρισαν υπόγεια, κατοικίες, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκεται σε διαρκή κινητοποίηση.
Σημειώνεται πως ο Ξηριάς στο ύψος του Κενταύρου και στο πέρασμα για Ροδίτσα έχει κλείσει για την ασφάλεια των οδηγών.

Θάσος: «Πνίγηκαν» τα Λιμενάρια – Κλειστά τα σχολεία

Η Θάσος υπέστη σοβαρές καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά.
Δρόμοι έγιναν «ποτάμια» και ρέματα ξεχείλισαν, με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Θάσου να καλεί τους κατοίκους του νησιού να μη μετακινούνται στις περιοχές Αστρίς, Ποτός και Πευκάρι, λόγω της εκδήλωσης των έντονων βροχοπτώσεων και των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή με απόφαση του δήμαρχου του νησιού.

Εικόνες καταστροφής στην Καβάλα

Δρόμοι άνοιξαν στα δύο, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, καλλιέργειες «πνίγηκαν» στις λάσπες, ενώ οι κτηνοτρόφοι πήραν αγκαλιά τα ζωάκια τους για να γλιτώσουν από τη μανία της φύσης.
Το κεντρικό αρδευτικό κανάλι στον κάμπο των Φιλίππων υπερχείλησε. Τα φράγματα εμπόδισαν το νερό να φύγει, μετατρέποντας τα χωράφια σε λίμνες.

Η ορμή των νερών ήταν τόσο μεγάλη που μικροί επαρχιακοί δρόμοι κομματιάστηκαν, ενώ γκρεμίστηκε ακόμη και η περίφραξη από μπετό σε βιοτεχνία της περιοχής.

Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση, με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές.

Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής.

Παράλληλα, τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Αττική.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι ισχυρές τοπικά καταιγίδες, που έπληξαν τους νομούς Βοιωτίας και Αττικής, καθώς και την πόλη της Αθήνας τις απογευματινές ώρες χθες προκάλεσαν περισσότερους από 1.200 κεραυνούς και σημαντικά ύψη βροχόπτωσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα