back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ώρα του Πρωθυπουργού: Σε ερωτήσεις των Τσίπρα και Γεννηματά απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκος

Διαβάστε επίσης

«Ώρα του πρωθυπουργού», σήμερα στη Βουλή.

Στις 10 το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εγκαλεί την κυβέρνηση για «επιεική στάση απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός ευνοεί «όσους δεν δίστασαν στα χρόνια πριν ή κατά τη διάρκεια της κρίσης να μετέρχονται απατηλά μέσα και ιδιαίτερα τεχνάσματα και να καταχρώνται τις θέσεις εμπιστοσύνης που κατείχαν, προτάσσοντας τα ιδιοτελή τους συμφέροντα και αξιοποιώντας την προνομιακή πληροφόρηση και τις ευκαιρίες που έδινε η συμμετοχή τους σε ένα σύστημα διαπλοκής και θεσμικής και πολιτικής προστασίας τέτοιων δραστηριοτήτων, όπως ενδεικτικά έγινε με την τιμολόγηση των φαρμάκων».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Η κ. Γεννηματά ερωτά τον πρωθυπουργό εάν θα επιμείνει στην «πιστή» εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και στο Δουβλίνο ή θα προτείνει εναλλακτικό σχέδιο για την διαχείριση του «προσφυγικού-μεταναστευτικού» και την κατανομή των βαρών σε όλες τις χώρες-μέλη της.

Καλεί επίσης τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώσει «ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών και την υποδοχή μεταναστών και προσφύγων στην ενδοχώρα, καθώς και για την ουσιαστική φύλαξη των συνόρων μας, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και από πού θα αντληθούν οι πόροι για την εφαρμογή του».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα