back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά από το 11ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: Ισχυρό ΚΙΝΑΛ σημαίνει ισχυρό, δικαιωμένο και ζωντανό ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης

Με μια αναδρομή στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και την προσφορά του απέναντι στην πατρίδα αλλά και  πολλαπλά μηνύματα στους εσωκομματικούς επικριτές της η Φώφη Γεννηματά  τόνισε ότι η περίοδος της εσωστρέφειας τελειώνει οριστικά. Απηύθυνε μάλιστα αυστηρή προειδοποίηση λέγοντας χαρακτηριστικά: “από την Δευτέρα θα έχουμε ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ σε εσωστρέφεια και υπονομεύσεις.  Είμαι αποφασισμένη να φέρω εις πέρας, να μην προδώσω την εντολή της βάσης, να μη συμβιβαστώ με τα οποιαδήποτε συμφέροντα, να διασφαλίσω ότι ο πολιτικός μας χώρος θα επιτελέσει το καθήκον του όχι μόνο προς τον κόσμο της παράταξης, αλλά και προς την ΠΑΤΡΙΔΑ”.

Παράλληλα,  κάλεσε όλους ενωμένοι και αποφασισμένοι να προχωρήσουμε – όπως είπε -να προχωρήσουμε μπροστά και να δώσουμε νέα ορμή στην παράταξή μας.

Είμαστε περήφανοι για το έργο  μας. 

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ λέγοντας μεταξύ άλλων: “Τι θα ήταν η Ελλάδα χωρίς την Εθνική Συμφιλίωση, που έκλεισε τις πληγές του διχασμού;

Πως θα ήταν η Ελλάδα χωρίς την εμπέδωση της δημοκρατίας που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ;

Χωρίς το ΕΣΥ , τα κέντρα υγείας και το κράτος πρόνοιας;

Χωρίς τους θεσμούς, την Αυτοδιοίκηση, χωρίς το ΑΣΕΠ.

Χωρίς το νέο οικογενειακό δίκιο, την ισότητα ανδρών-γυναικών, τις μεγάλες παρεμβάσεις στην εκπαίδευση, την ανάπτυξη της περιφέρειας, την στήριξη στον αγροτικό κόσμο και στους μικρομεσαίους επαγγελματίες;

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στην προσφορά του Κώστα Σημίτη ο οποίος έδωσε το παρών κατά τη σημερινή πρώτη μέρα των εργασιών λέγοντας: ” Πως θα ήταν η Ελλάδα χωρίς τα μεγάλα έργα υποδομής που άλλαξαν την μορφή της χώρας μας,  και την ισχυρή παρουσία μας στην «καρδιά» της Ευρώπης με την συμμετοχή μας στην ζώνη του ευρώ; Που πέτυχε ο Κώστας Σημίτης. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος υπογραμμίζοντας:

“Πως θα ηταν η Ελλάδα χωρίς εμάς την παράταξη που και με δικό της κόστος κράτησε την Ελλάδα όρθια στην κρίση, και ταυτόχρονα προχώρησε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις για την διαφάνεια στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα, για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, για την αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες.

Αυτά που έκαναν πράξη ο Γιώργος Παπανδρέου  και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Υπερασπίστηκε μάλιστα τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπανδρέου σε ότι αφορά τις επικρίσεις που δέχθηκε για την πορεία της οικονομίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά”«Δεν έφταιγε το ΠΑΣΟΚ για τον εκτροχιασμό της οικονομίας.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε ό,τι μπορούσε. “

ΚΙΝΑΛ -πραγματικό κίνημα από τη λαϊκή βάση 

Η κ. Γεννηματά υπερασπίστηκε το νέο φορέα κάνοντας λόγο για το ΚΙΝΑΛ για ένα πραγματικό κίνημα από τη λαϊκή βάση της παράταξης όχι με συγκολλήσεις.  Άφησε εμμέσως αιχμές χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στο Νίκο Ανδρουλάκη αναφέροντας: “Όταν θες να συνθέσεις, να ενώσεις, να δημιουργήσεις κάτι μεγαλύτερο, αυτό σημαίνει και υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Τους οποίους τόλμησα να κάνω, ώστε σήμερα το ΠΑΣΟΚ να παραμένει ζωντανό και να έχουν κάποιοι την πολυτέλεια να λένε λόγια του αέρα εκ του ασφαλούς!  Εκ του ασφαλούς όταν εκλέγονται ή στηρίζονται από το Κίνημα Αλλαγής, αλλά θυμούνται το ΠΑΣΟΚ για να συντηρήσουν μια εσωστρέφεια που δεν λέει κάτι διαφορετικό, θολώνει το στίγμα μας και διχάζει τον κόσμο μας.” Η Φώφη Γεννηματά δεν παρέλειψε να κάνει την αυτοκριτική της , λέγοντας: ” Καλωσορίζω την αμφισβήτηση. Ζητώ την κριτική. Δεν έχω το αλάθητο. 

Όποιος άλλωστε δεν τολμά, δεν πετυχαίνει τίποτα και βουλιάζει στη στασιμότητα.

Αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του. Και ο καιρός μας τώρα είναι η ανασύνταξη και το άπλωμα του κόμματος στην κοινωνία, μετά από μια σκληρή δεκαετία για τη χώρα και τον χώρο μας. ” Αφού αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι είναι ο κινητήριος μοχλός,  πρωταγωνιστής των εξελίξεων, αναφέρθηκε στο συνέδριο κάνοντας λόγο για ανοιχτό και δημοκρατικό συνέδριο. Με συνέδρους που πραγματικά εκφράζουν τον κόσμο της παράταξής μας.

Με στελέχη που έχουν πρόσφατη την έγκριση και την εμπιστοσύνη της Κοινωνικής μας βάσης, έχοντας εκλεγεί ως Σύνεδροι στο Κίνημα Αλλαγής μόλις πριν λίγους μήνες.

Με στελέχη που είχαν εκλεγεί Σύνεδροι στο προηγούμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπως ακριβώς γινόταν πάντα για την σύγκλιση των Έκτακτων Συνεδρίων.

Είναι ένα συνέδριο με ανοιχτές πόρτες.

Ένα Συνέδριο που είναι ανάγκη να προσαρμόσει με θεσμικό και διαφανή τρόπο το Καταστατικό και την λειτουργία του ΠΑΣΟΚ, στην απόφαση που πήραμε όλοι μαζί για την λειτουργική ενοποίηση του Κινήματος Αλλαγής.Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι η έγκριση του καταστατικού είναι αναγκαιότητα. Είναι προϋπόθεση ύπαρξης και ομαλής πορείας του χώρου μας. 

Οτιδήποτε άλλο – όπως τόνισε η κ. Γεννηματά -θα οδηγήσει σε δυισμό και αυτοϋπονόμευση. 

Πιστεύει κανείς ότι μπορούμε να έχουμε δύο ή τρεις παράλληλους μηχανισμούς σε τοπικό, νομαρχιακό, περιφερειακό ή κεντρικό επίπεδο; διερωτήθηκε η Φώφη Γεννηματά ασκώντας σφοδρή κριτική στους επικριτές της.”Είμαι απολύτως βέβαιη ότι κανείς δεν το πιστεύει. Ακόμη και αυτοί που υποκριτικά σχίζουν τα ιμάτιά τους, που όψιμα έγιναν Πασοκολάγνοι, για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Αρκετά. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μετατραπούν αυτονόητες επιλογές σε τεχνητή κρίση. Προκάλεσε τους αμφισβητίες λέγοντας”όποιος έχει θεμιτές φιλοδοξίες και θέλει να βάλει υποψηφιότητα , το συνέδριο μας θα γίνει το  2021, θα είμαι εκεί, θα τον περιμένω . ”

Επίθεση σε ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ

Η κ. Γεννηματά αφού επισήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι πια τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Είναι ρυθμιστής των εξελίξεων. Δίνει καθημερινά τη μάχη δίπλα σε όσους αναζητούν ένα τρίτο δρόμο ανάμεσα στο διχαστικό δίπολο. Έχει θέσεις και λόγο στη Βουλή.  Εξαπέλυσε επίθεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζοντας: “Χρειάστηκαν μόλις λίγοι μήνες για να αποκαλυφθεί το πραγματικό, το συντηρητικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας. Πορεύεται στα χνάρια των συντηρητικών επιλογών και των δεσμεύσεων του κ. Τσίπρα. 

Ο κ. Μητσοτάκης ούτε διανοείται  να «στεναχωρήσει» τους δανειστές θέτοντας την αναγκαιότητα αλλαγής των δυσβάσταχτων στόχων για τα πλεονάσματα που πνίγουν την Οικονομία και την Κοινωνία, ή του ρόλου του Υπερταμείου της υποτέλειας.

Στο «προσφυγικό-μεταναστευτικό», που εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα όχι μόνο για τα νησιά μας, αλλά για όλη την Ελληνική κοινωνία δεν διανοείται να στεναχωρήσει την κα Μέρκελ και περιορίζεται σε ανακοινώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα. Η Κυβέρνηση έγινε σαφές ότι  είναι αποφασισμένη να καταστρατηγήσει  τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις και να οικοδομήσει ένα συγκεντρωτικό και αυταρχικό κράτος με έλεγχο της Αυτοδιοίκησης”.

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ , η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ” ο  ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται να καταλάβει γιατί έχασε τις εκλογές, αρνείται  να αναλάβει τις ευθύνες του για τα αδιέξοδα στα οποία οδήγησαν την χώρα μας οι βαθιά συντηρητικές , καθεστωτικές και τυχοδιωκτικές του επιλογές.Επιχειρεί τώρα να φορέσει ξανά «αριστερό προσωπείο».

Αδυνατεί να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση, εξαντλείται στην υπεράσπιση του δεξιού παραδικαστικού κυκλώματος που ο ίδιος αξιοποίησε με θέρμη. Ακόμα και τώρα προστατεύει την Καραμανλική του Συνιστώσα.”

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται αύριο οπότε αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι ομιλίες των Π. Γερουλάνου και Ν. Ανδρουλάκη , οι οποίοι έχουν ασκήσει έντονη κριτική στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα