back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Πατούλης: “Ένα μεγάλο κυνοκομείο δεν διασφαλίζει, πράγματι τις καλύτερες συνθήκες για τα αδέσποτα ζώα σήμερα”

Διαβάστε επίσης

Τη δέσμευση ότι η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους 66 Δήμους της Αττικής αλλά και κατόπιν διαβούλευσης με τις φιλοζωικές οργανώσεις, θα συμβάλλει με δράσεις και μέτρα στην κινητοποίηση της κοινωνίας υπέρ της Αξίας και της Αρχής της Προστασίας των Δεσποζόμενων και μη Ζώων συντροφιάς, διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Προστασία των Ζώων που διοργάνωσε η Περιφέρεια και η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Επίσημη προσκεκλημένη ήταν η Ελληνική Αστυνομία καθώς στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύθηκαν από τον κ. Πατούλη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Μ. Καραμαλάκη, πάνω από 50 αστυνομικοί υπάλληλοι απ΄όλη την χώρα οι οποίοι που επέδειξαν, με πράξεις και πρωτοβουλίες τους, ιδιαίτερη ευαισθησία προς τα ζώα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γ. Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κ. Τσουβαλάς, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μ. Καραμαλάκης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Ν. Μπομπολάκη, οι Αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός, Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β.Γιαννακόπουλος, ο Προιστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Η. Δόλγυρας, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Κοσμίδη, εκπρόσωποι κομμάτων, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι είναι ενήμερος για τη συζήτηση που γίνεται από τις φιλοζωικές οργανώσεις για το πρόγραμμα Φιλόδημος ,το οποίο προοριζόταν αρχικά για να δημιουργήσει μεγάλης έκτασης κυνοκομείο, καθώς και για τις αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ένα μεγάλο κυνοκομείο δεν διασφαλίζει, πράγματι τις καλύτερες συνθήκες για τα αδέσποτα ζώα σήμερα. Τα 15 εκατομμύρια που παραμένουν στο πρόγραμμα, είναι ένα σεβαστό ποσό, και θα έλεγα ότι ίσως καλύτερη λύση και για τα ίδια τα ζώα και τις κοινωνίες μας είναι η δημιουργία δημοτικών κτηνιατρείων σε όλους τους δήμους, ώστε με την συνεργασία και των πολιτών, τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, να στειρωθούν κατά το δυνατόν όλα.

«Η ίδρυση, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, διαδημοτικών κτηνιατρείων σε Δήμους, άλλωστε αποτελεί επίσημη θέση και κεντρικό άξονα της πολιτικής μας στον τομέα αυτό, στην Περιφέρεια Αττικής ,

σε συνδυασμό με την ενίσχυση των κονδυλίων για στειρώσεις ζώων ανάλογα με τις ανάγκες» συμπλήρωσε.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ακολούθως πως η σωστή θεραπεία και η φροντίδα των ζώων είναι κάτι που μπορεί να εξασφαλιστεί με συντονισμένη προσπάθεια της αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και οργανώσεων, αλλά ταυτόχρονα και με την διαδραστική συμμετοχή όλων των πολιτών, μέσα από οργανωμένες εκστρατείες και δράσεις.

Σε αυτό το σημείο επικαλέστηκε και το παράδειγμα του Δήμου Αμαρουσίου όπου με δράσεις που προώθησε ως Δήμαρχος, έγινε μία ιδανική πόλη ως προς το σεβασμό της στα ζώα και αποτελεί σύγχρονο πρότυπο δημοτικής προστασίας των ζώων και των κατοίκων,

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα