back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κιμάς στο τηγάνι με αυγά

Διαβάστε επίσης

Αυτή την συνταγή μου την έμαθε ο αδελφός της μητέρας μου, ο αγαπημένος θείος μου ο Βασίλης και μου ξυπνάει πολλές μνήμες.

Δεν θάλεγα ότι είναι το φαγητό για μια κανονική οικογένεια, είναι το συμπλήρωμα στο κυρίως φαγητό για την κανονική οικογένεια, είναι όμως ένα γεύμα καλό για ένα ζευγάρι, για ένα εργένη, για δυο φίλους που θέλουν να φάνε κάτι γρήγορο και εύκολο, είναι μια λύση της στιγμής για να μην τα πολυλέμε, νόστιμη και γρήγορη.

Θα σας πω πως το φτιάχναμε…

Θα χρειαστούμε γύρω στα τριακόσια γραμμάρια κιμά, ένα μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ένα ποτηράκι κρασί, πέντε αυγά, μισό φλυτζάνι μαλακό κίτρινο τυρί, λίγο λάδι, αλατοπίπερο.

Ας το φτιάξουμε…

Σ ένα τηγάνι που δεν κολλάει ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά για δέκα λεπτά περίπου, μέχρι να αλλάξει χρώμα, να ροδίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί κι αυτό και σβήνουμε με το κρασί .

Εν τω μεταξύ έχουμε χτυπήσει τα αβγά, τα ρίχνουμε στο κιμά, προσθέτουμε το τυρί, αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε λίγο το μάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξουν τα αβγά και να ενσωματωθούν με τον κιμά, τα αφήνουμε λίγο στη φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

Συνοδεύουμε με μια δροσερή πράσινη σαλάτα και φρέσκο ψωμάκι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα