back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υπέκυψε Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί σε ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα

Διαβάστε επίσης

Ένας Παλαιστίνιος που τραυματίστηκε σε ισραηλινή επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας υπέκυψε, το ένατο μέλος μίας οικογένειας που ξεκληρίστηκε, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο Μοχάμεντ Αμπού Μαλχούς αλ Σαουάρκα, 40 ετών, πέθανε αφού είχε τραυματιστεί «στη σφαγή στην οποία οκτώ μέλη» της οικογένειάς του σκοτώθηκαν στο σπίτι τους στις 14 Νοεμβρίου, στη διάρκεια μίας ισραηλινής επιδρομής στη Γάζα, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άσραφ αλ Κούντρα.

Ο αδελφός του θανόντα, ο Ράσμι Αμπού Μαλχούς, 45 ετών, σκοτώθηκε μαζί με τις δύο συζύγους του και τα πέντε παιδιά τους στο πλήγμα αυτό, από το οποίο τραυματίστηκαν περίπου δέκα άνθρωποι στην Ντέιρ αλ Μπάλαζ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας, αναφέροντας ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθετε την ώρα που εξαπολύθηκε η επίθεση, «δεν προβλεπόταν να προκαλέσει θύματα μεταξύ των αμάχων».

Οι ισραηλινές αρχές είχαν εξηγήσει ότι στοχοθέτησαν τον Ράσμι Αμπού Μαλχούς, ο οποίος φέρεται να ήταν «διοικητής» του Ισλαμικού Τζιχάντ. Ωστόσο το ένοπλο παλαιστινιακό κίνημα ανακοίνωσε ότι αυτός ήταν «γνωστός ως ένα πρόσωπο που πρόσκειται στον Ισλαμικό Τζιχάντ, αλλά δεν ήταν διοικητής του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα