back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο η προοδευτική δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ

Διαβάστε επίσης

Η προοδευτική δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ εισήχθη στο νοσοκομείο με ρίγη και υψηλό πυρετό, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το Δικαστήριο.

Αφού εκτιμήθηκε η κατάσταση της υγείας της στο Sibley Μemorial Hospital της Ουάσινγκτον την Παρασκευή, η 86χρονη Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ διακομίστηκε χθες Σαββατο στο Johns Hopkins «για αντιμετώπιση οποιασδήποτε ενδεχόμενης μόλυνσης».

Χθες το βράδυ όμως τα νέα ήταν καθησυχαστικά καθώς τα συμπτώματά της βελτιώνονταν μετά τη χορήγηση αντιβίωσης και η Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα.

Η 86χρονη δικαστής έχει χρειαστεί να νοσηλευθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.

Τον Αύγουστο υποβλήθηκε σε θεραπεία για κακοήθη όγκο στο πάγκρεας. Το 1999 χρειάστηκε να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο στο παχύ έντερο και τον Δεκέμβριο του 2018 της αφαίρεσαν δύο καρκινικούς όγκους από τον πνεύμονά της.

Επίσης υπέστη κάταγμα στα πλευρά της από πέσιμο.

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η γηραιότερη δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου έχουν προκαλέσει εικασίες για την ενδεχόμενη συνταξιοδότησή της, κάτι που θα επιτρέψει στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να διορίσει ακόμη έναν, τον τρίτο, συντηρητικό δικαστή.

Μετά τον διορισμό από τον Τραμπ δύο δικαστών, οι συντηρητικοί έχουν στο Ανώτατο Δικαστήριο πλειοψηφία 5-4.

Η θητεία των εννέα δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι ισόβια ή μέχρι να αποφασίσουν να συνταξιοδοτηθούν. Η Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ έχει δηλώσει ότι θα συνταξιοδοτηθεί όταν αισθανθεί ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί πια τον όγκο εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα